Christian Sugiono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Christian Sugiono

Christian Sugiono (Jakarta, 25 Fèbruari 1981) iku sawijining aktor filem, bintang sinétron lan iklan Indonésia. Dhèwèké dadi misuwur lan ditepangi publik umum sawisé taun 2005 sabanjuré dadi bintang ing filem Catatan Akhir Sekolah lan sawatara filem liyané kaya ta Jomblo. Sinétron sing naté dibintangi ya iku antarané Ratu (sinétron) lan Kasih. Christian Sugiono mlebu nominasi aktor minulya ing filem Dunia Mereka nalika Festival Film Bandung.[1] Banjur nalika Panasonic Award 2007, Christian dinominasèkaké dadi aktor favorit. Christian diangkat minangka Duta Pengetahuan Bebas (2009) sing dadi program Kamentrian Komunikasi lan Informatika.[2] lan duta Microsoft Windows 7[3]

Babad slira[besut | besut sumber]

Christian Sugiono utawa parabé Tian / Sugi (jeneng akrabé) iku peranakan Jerman - Jawa - Pontianak. Ibuné asli saka Jerman lan bapakné wong Indonésia. Sugiono iku anak kapindho saka telung sadulur. Dhèwèké sekolah ing SD Charitas, SMP Charitas lan SMU Pangudi Luhur.

Nalika ing SMU, Christian aktif minangka ketua OSIS SMU Pangudi Luhur, periode taun 1998 - 1999. Saliyané iku, dhèwèké uga nduwé band anama Foto. Band Foto iki tau ana ing posisi #2 ing Indie Lapan Prambors taun 1998. Sawisé bubar SMU, Christian metu saka band iki amarga pindhah menyang Jerman. Piranti musik sing dikuwasani: piano, gitar, bass, lan drum.

Kariré ing donya panglipuran, diwiwiti nalika Christian sing isih lungguh ing SMU, difoto kapisan kanggo samak taunan kalawarta Hai ing taun 1997, banjur dadi modhèl fashion, catwalk, bintang iklan, klip vidéo lan sabanjuré.

Portofolio[besut | besut sumber]

Penampilan télévisi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]