Dian Sastrowardoyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dian Sastrowardoyo
Lair Diandra Paramitha Sastrowardoyo
(1982-03-16) Maret 16, 1982 (age 34)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Pagawéyan aktris, presenter
Taun aktif 1996 - sapunika
Garwa Indraguna Sutowo[1]

Diandra Paramitha Sastrowardoyo (ꦢꦶꦲꦤ꧀‌ ꦯꦱ꧀ꦠꦿꦮꦂꦢꦪ), misuwur ing masyarakat kanthi asma Dian Sastro (lair ing Jakarta, 16 Maret 1982; umur 34 taun) inggih punika salah satunggalipun artis saking Indonésia.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Dian miwiti karieripun ing jagad hiburan taun 1996, minangka juara 1 ing ajang GADIS Sampul ingkang dipunwontenaken déning majalah GADIS. Panjenenganipun dados ikon kebangkitan film nasional sesarengan kaliyan kancanipun ing film AADC, Nicholas Saputra. Filmipun ingkang wiwitan inggih punika Bintang Jatuh (2000), karya Rudi Sujarwo, dipunsebaraken lokal ing kampus-kampus lan boten dipunstel ing bioskop. Ing film kasebat piyambakipun main kaliyan Marcella Zalianty, Garry Iskak lan Indra Birowo. Film ingkang salajengipun ing taun 2001, Pasir Berbisik piyambakipun main kaliyan Christine Hakim, Slamet Rahardjo lan Didi Petet. Kanthi film punika, Dian dipunparingi kanugrahan paraga wanita paling sae ing Festival Film Internasional Singapura (2002) lan Festival Film Asia ing Deauville, Perancis (2002).[2][3]

Sekolah[besut | besut sumber]

  • TK : Don Bosco
  • SD : SD Strada Van Lith II, Duren Sawit, Jakarta
  • SLTP: SMP Vincentius Otista, Jakarta
  • SLTA: SMA Tarakanita I, Pulo Raya, Jakarta
  • S1 : Jurusan Filsafat, Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya , Universitas Indonésia (lulus Juli 2007)

Filmografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

TV[besut | besut sumber]

  • Panasonic Cinema - minangka panatacara
  • Dunia Tanpa Koma (2006) - dados paraga ingkang nami Raya

Iklan[besut | besut sumber]

Kanugrahan[besut | besut sumber]

Video Musik[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]