Dude Harlino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dude Harlino
Dude herlino 030.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Dude Harlino
Mangsa akarya 1999-saiki

Dude Harlino (lair ing Jakarta, 2 Dhésèmber 1980; umur 38 taun; lumrahé diundang Dude).[1] Dude ya iku juru main sinétron lan filem Indonésia kang éntuk bebungah Aktor Terfavorit ing Panasonic Awards nalika taun 2007 lan 2010.[1] Dude tau sekolah ing SMA Negeri 36 Jakarta lan Universitas Indonésia.

Karir[besut | besut sumber]

Dude wiwit dikenal nalika taun 2005 sawisé main ing sinétron kang irah-irahané Di Sini Ada Setan.[1] Dude Harlino nduwé awak kang dhuwuré 178 cm.[1] Dude asalé saka Padang lan nduwé kasenengan maca.[1] Jeneng Dude iku singkatan saka "Dua Dhésèmber" ya iku tanggal kelairané.[1] Dude Helino lair tanggal 2 Dhésèmber 1980.[1] Dude ngugemi agama Islam.[1] Saliyané iku Dude uga dadi bintang ing filem-filem kaya ta Gue Kapok Jatuh Cinta lan Di Sini Ada Setan (The Movie).[1] Wong lanang iki uga main sinétron kang dibabaraké ing televisi.[1] Sinetron kang dibintangi Dude kaya ta Di Sini Ada Setan, Ada Apa Denganmu, Cincin, Intan, Aisyah, Cahaya, lan ing taun 2009 jenéngé saya misuwur amarga main ing sinétron Nikita, Manohara, lan Doa dan Karunia.[1] Ing taun 2010, Dude main ing sinétron unggulan Ketika Cinta Bertasbih Spesial Ramadan.[1] Ing sinétron iki Dude Harlino main peran dadi tokoh ustaz Ilyas.[1]

Ing taun 2007, saliyané dadi aktor paling favorit ing Panasonic Awards, Dude uga éntuk bebungah Star of the Year saka Mellyana's Guardians.[1] Saliyané iku bebungah "Bintang Indonésia 2007" versi tabloid Bintang Indonésia.[1] Ing taun 2010, Dude éntuk bebungah Panasonic Awards dadi Aktor Terfavorit[2]

Wiwit taun 2007 nganti taun 2008, Dude dadi bintang tivi kang paling larang regané Nanging setaun sawisé iku, ya iku ing taun 2009, posisiné digésér karo Luna Maya.[1] Dude Herlino pacaran karo bintang sinétron kang jenengé Asmirandah, nanging Dude durung mikirake nganti tekan pernikahan.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Tusuk Jelangkung (2002)
  • Di Sini Ada Setan (2003)
  • Gue Kapok Jatuh Cinta (2005)
  • Ketika Cinta Bertasbih 2 (2009)
  • Dalam Mihrab Cinta (2010)

Video Klip[besut | besut sumber]

Sinematografi[besut | besut sumber]

  • Janji Hati 2 (1999)
  • Tersanjung 2 (1999)
  • Bidadari 1 (2000)
  • Kalau Cinta Jangan Marah (2001)
  • ABG (2001)
  • Sephia (2002)
  • Siapa Takut Jatuh Cinta (2002)
  • Yang Muda Yang Bercinta (2002)
  • Cintaku Di Kampus Biru (2003)
  • Who Ai Ni Indonésia (2003)
  • Di Sini Ada Setan (2003) minangka Nico
  • Kisah Sedih Di Hari Minggu (2004)
  • Bawang Merah Bawang Putih (2004)
  • Kisah Adinda (2004)
  • Cewek-Cewek Badung (2005) minangka Fabio
  • Ada Apa Denganmu (2005) minangka Juan
  • Dara Manisku (2005)
  • Khayalan Tingkat Tinggi (2005)
  • Cincin (2006) minangka Levi
  • Dua Hati (2006) minangka Evandra
  • Anakku Bukan Anakku (2006) minangka Topan
  • Pintu Hidayah (2006)
  • Intan (2006-2007) minangka Rado
  • Surgamu (2007)
  • Maha Kasih (2007)
  • Maha Cinta (2007)
  • Kakak Iparku 17 Tahun (2007) minangka Raka
  • Janji (2007) minangka Damar
  • Aisyah (2007) minangka Nabil
  • Cahaya (2007-2008) minangka Satria
  • Aqso & Madina (2008) minangka Aqso
  • Nikita (2009) minangka Donny
  • Manohara (2009) minangka Rezky/Dude
  • Doa dan Karunia (2009) minangka Dude
  • Seindah Senyum Winona (2010) minangka Naratama
  • Ketika Cinta Bertasbih Spesial Ramadhan (2010) minangka Ustaz IlyasIlyas
  • Dia Jantung Hatiku (2010-2011) minangka Dr. Panji
  • Ketika Cinta Bertasbih Meraih Ridho Ilahi (2011) minangka Ustaz Ilyas

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Aktor Terfavorit Ajang Panasonic Awards 2007 (2007)
  • Star of the Year saka Mellyana's Guardians (2007)
  • Bintang Indonésia 2007 saka tabloid Bintang Indonésia (2007)
  • Aktor Terfavorit Nickelodeon Kids Choice Awards 2008 (2008)
  • Aktor Terfavorit Ajang Panasonic Awards 2010 (2010)
  • Aktor Terpuji Festival Film Bandung 2010 (2010)
  • Aktor Terfavorit Nickelodeon Kids Choice Awards 2010 (2010)

Iklan televisi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p infoselebindo.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. tempointeraktif.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)