Asmirandah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asmirandah

Asmirandah Zantman (lair ing Jakarta, 5 Oktober 1989; umur 29 taun) ya iku salah salah sawijiné juru main sinteron Indonésia kang duwé katurunan Walanda saka bapaké.[1] Asmirandah ngugemi agaman Islam.[1] Bapaké Asmirandah jenéngé M. Farmidji Zantman lan ibuné jenéngé Sani Suliwati, kang asalé saka Garut.[1] Asmirandah miwiti karir ing donyaning hiburan saka sinétron kang judhulé Kawin Gantung.[1] Saliyané iku Asmirandah wiwit misuwur jenengé sawisé dadi bintang ing sinétron-sinétron kaya ta Inikah Rasanya? lan Cinta SMU 2.[1] Sawisé iku artis kang lumrahé diundang Andah iki diajak main ing sinétron-sinétron liyané.[1] Saliyané main sinétron, Asmirandah uga dadi bintang prodhuk iklan kaya ta Gery Cokluut, Gery Saluut, Rexona,lan Suzuki Spin.[1] Asmirandah kalebu artis kang asalé saka Jakarta, Indonésia.[1] Nanging Asmirandah gedhé ing kutha Bandung.[1] Saliyané iku dhèwèké paling seneng dolan menyang Bali.[1] Asmirandah isih katurunan Walanda lan Garut.[1]

Hubungan asmara Asmirandah lan Dude Harlino sangsaya raket.[2] Asmirandah ngakoni yèn Dude dadi wong lanang kang diimpékaké.[2] Sanajan umuré kacek sangang taun nanging Asmirandah rumangsa seneng pacaran karo Dude.[2] Dude uga nerangaké sanajan Andah umuré béda adoh karo dhèwèké, Asmiradah kalebu wong wadon kang diwasa.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Haji Qomar
  • Kawin Gantung
  • Inikah Rasanya?
  • Cinta SMU 2
  • Arti Cinta
  • Maha Kasih
  • Maha Kasih 2
  • Kau Masih Kekasihku minangka " Aulia "
  • Wulan minangka " Baby "
  • Surga-Mu
  • Baby Doll

  • Melody
  • Aisyah minangka " Tania "
  • Nona Déwa
  • Hingga Akhir Waktu
  • Pelangi
  • Namaku Mentari
  • Sekar minangka " Karina "
  • Melati untuk Marvel
  • Nikita minangka " Dr April "
  • Kemilau Cinta Kamila minangka " Kamila "

Video Klip[besut | besut sumber]

Video klip kang dibintangi Asmirandah ya iku:[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Liar (2008)
  • Ketika Cinta Bertasbih 2 (2009)
  • Dalam Mihrab Cinta (2010)
  • Seoul with Love (2010)
  • Aku Ingin Kamu (2011)

Iklan[besut | besut sumber]

  • AC Sharps
  • XL “Apapun Gayamu”
  • Fatigon C Plus
  • Coca-Cola “Teman Imut & Teman Seru”
  • Gery Cokluut & Gery Saluut
  • Rexona
  • Pucelle
  • Suzuki Spin
  • Vitacimin
  • Hero
  • Kratingdaeng
  • Axe

  • IM3 Indosat
  • SkinWhite
  • Mito
  • Bontea Green
  • Pioneer
  • Pharmaton Formula
  • Mountea, bareng Rinto Harahap lan Gita Gutawa
  • Stanley Ipkiss
  • Head & Shoulders
  • Kendra
  • Homyped

Presenter[besut | besut sumber]

  • Star Mild Hits (RCTI, 2008) / prod. RCTI

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l artis-indonesia.net(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. a b c d celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)