Marshanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marshanda
Marshanda.jpg
Marshanda
Miyos (1989-08-10) Agustus 10, 1989 (umur 30)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Taun aktif 1997—sekarang
Sisihan Ben Kasyafani
Tiyang sepuh Rianti Sofyan-Irwan Yusuf

Andriani Marshanda jeneng undhang-undhangané "Caca" utawa "Chacha" (lair ing Jakarta, 10 Agustus 1989; umur 30 taun) iku salah sijining artis, bintang sinétron, bintang iklan, penyanyi, lan presenter, Dhèwèké kondhang amarga mbintangi Lala ning sinétron BIDADARI, karo Marini Zumarnis kang dadi ibu periné.[1] Kenya ayu kang sok disapa Chacha iki ngakiri masa lajangé lan nikahi Ben Kasyafani, priya kang dipacarai déning Chacha nganti suwené telung taun dipacari ning dina Setu, tanggal 2 April 2011 tabuh 11.25, ning Hotèl Sofyan Betawi, Menteng, Jakarta.[2]

Chacha wiwit kariré ning dunya panglipur, awit kelas 1 SD, ora disengaja nalika ngancani Chintya Rustam (mantan modhèl iklan sabun) lunga marang biro iklan [[Citra Lintas.[1] Nganti dijaluki casting kanggo mbintangi iklan Bank Danamon.[1] Sawisé iku dhèwèké mbintangi Filma, Cadbury Eclairs, Supermi Ayam Bawang, Es Mony, Tango Wafer, Chicken Nuggets, Carvil Millenium, lan Susu Bendera.[1]

Kanggo urusan kademis, Marshanda olih penghargaan 'The Most Brilliant Person' ning Asian Award 2004 ning dina Pendidikan Nasional 3 Mèi 2004, lan dadi Duta Lingkungan Hidup nalika taun 2006.[1]

Kenya ayu iki putri sulung saka pasangan Irwan Yusuf lan Riyanti Sofyan iki ora namung bisa akting, dhèwèké uga bisa nyanyi, dhèwèké ngelibataké ning album kompilasi, kaya album religi ALLAH YANG KUCINTA taun 2002, BEST OF FEMALE IDOL , BROKEN HEART, {{NOW AND FOREVER]], DUA BELAS LAGU ISLAMI TEERBAIK uga rong album solo BIDADARI lan MARSHANDA 2005.[1]

Sukses ning I, Chacha mbintangi BIDADARI 2 nanging namung 104 episode.[1] 98 episode saterusé Chacha digantikaké karo juru main liyané, amarga masalah ning pihak Marshanda lan Multivision Plus.[1]

Sinetron-sinétron kang tau dibintangi Marshanda[1]:

  • BIDADARI,
  • KELUARGAKU MATA HATIKU,
  • KISAH SEDIH DI HARI MINGGU,
  • KISAH KASIH DI SEKOLAH,
  • KISAH KASIH DI SEKOLAH II,
  • ADAM DAN HAWA, MANIS DAN SAYANG, dan
  • PENDIDIKAN BAHASA INGGRIS (filem layar lebar)
  • PETUALANGAN 100 JAM karo Joshua Suherman (filem layar lebar).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi Marshanda dipununduh tanggal 7 Juli 2011
  2. berita Marshanda dipununduh tanggal 7 Juli 2011