Joshua Suherman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joshua Suherman
Joshua-a.jpg
Pakaryanaktor, penyanyi
Taun aktif1996-sekarang
Wong tuwaJedy Suherman (Alm) dan Lisa Suherman

Joshua Suherman (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 3 Novèmber 1992; umur 26 taun) ya iku mantan penyanyi cilik Indonésia.[1] Saliyané nyanyi, Joshua uga dadi bintang sinétron, bintang layar lebar, bintang iklan, lan dadi presenter.[1] Karir Joshua dadi penyanyi cilik diwiwiti saka album Cit Cit Cuit nalika taun 1996, lan kariré wiwit misuwur kanthi lagu "Air" (kang uga dikenal kanthi jeneng "Diobok-Obok").[1] Saiki Joshua wiwit diwasa lan wiwit yasa kariré lan ninggalnya image yèn dhèwèké dadi penyanyi cilik.[2]

Biografi[besut | besut sumber]

Joshua lair nalika tanggal 3 November 1992. Joshua anak saka pasangan Jedy Suherman lan Lisa Suherman ing Surabaya.[1] Joshua dadi anak pambarep saka sadulur kang cacahé telu ya iku Joseph Suherman lan Jocelyn Suherman.[2] Joshua miwiti kariré dadi penyanyi cilik.[1] Joshua wiwit rekaman nyanyi kang sepisanan nalika taun 1995, nanging album iki ora diédarké.[1] Akhir taun 1995 Joshua wiwit nggawe albume kang nomer loro kang judhule Kapal Terbang.[1] Album iki didol nalika sasi Maret taun 1997.[1] Setaun sawisé iku nalika sasi Maret 1998, Jojo (jenenge undangane Joshua) nngawe album kang judhule Air kang nggawe jenenge misuwur. Album sawisé album Air ya iku album kang judhule Donat kang didol nalika sasi Maret 1999 lan ana manèh album Lonjak Lonjak. [1] Saliyané dadi penyanyi cilik, Joshua uga dikenal dadi juru main sinétron lan layar lebar.[1]Sinetron kang tau dibintangi ya iku Abad 21 (1997), Air Mata Ibu (1998), Natal Putih (1998), Anak Ajaib (2000), lan Inikah Rasanya.[1] Film layar lebar kang tau dibintangi ya iku Joshua oh Joshua (2001).[1] Saliyané iku, Joshua uga dadi bintang iklan lan presenter ing acara kuis.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m joshua-suherman.com(dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  2. a b jawapos.co.id(dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)