Marini Zumarnis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marini Zumarnis
Marini zumarnis001.jpg
LairMarini Kartika Sari Zumarnis
(1976-03-24) Maret 24, 1976 (umur 43)
Indonésia Jakarta, Indonésia
PakaryanAktris
Taun aktif1995-saiki
BojoDenny Wardhana
AnakMohammad Daffa Wardana

Marini Kartika Sari Zumarnis ditepungi kanthi jeneng Marini Zumarnis, (lair ing Jakarta, 24 Maret 1976; umur 43 taun) ya iku juru main sinétron lan bintang iklan.[1] Wiwitan ditepungi nalika Marini dadi bintang sinétron "Shangrilla" ing taun 90an, lan dadi bintang iklan Rose Brand, Bodrexin lan Alfamart.[1] Kariré tansaya misuwur nalika dhèwèké nggentèni Ayu Azhari merananaké Ibu Peri ing sinétron kang judhulé Bidadari.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Marini Zumarnis miwiti aktingé dadi modhèl nalika isih sekolah kelas 2 SMA.[1] Sawisé iku banjur ana tawaran kanggo main sinétron.[1] Marini Zumarnis miwiti kariré dadi pemeran pembantu ing sinétron Lobi-lobi taun 1995.[2] Sawisé iku Marini Zumarnis main ing sinétron kang judhulé Senja Makin Merah, Shangrilla,Asmara ing taun 1996.[1] Sinétron liyané kang uga dibintangi Marini Zumarnis ya iku Selangkah Demi Selangkah (1996), Bukan Perempuan Biyasa (1996), Bukan Basa-Basi (1997), Doa Membawa Berkah, Ibu Pungut Dan Aku Bukan Cantik.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Marini Zumarnis palakrama karo Denny Wardhana nalika tanggal 28 Fèbruari 1998.[1] Marini ketemu karo Denny Wardhana kang sepisanan ya iku nalika sasi Agustus 1997.[1] Saka bebrayan iki, leloroné éntuk anak.[1] Jenengé anaké ya iku Mohammad Daffa Wardana.[3] Nalika sasi Dhésèmber 2006, Marini Zumarnis lan bojoné ya iku Denny Wardhana nglakokaké ibadhah haji kang sepisanan.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Marini Zumarnis.[1]

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Marini Zumarnis.[1]

Chatetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l Profil ing KapanLagi.com(diundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. MARINI ZUMARNIS, Mantan Tomboy Kini Menjadi Bidadari 2(diundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  3. a b Marini Zumarnis Naik Haji, Berharap Dapat Momongan(diundhuh tanggal 9 Juli 2011)