Marcella Zalianty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marcella Zalianty
Marcella zalianty nop da.jpg
LairMarcella Zalianty
PakaryanAktris
Taun aktif1999-saiki
BojoAnanda Mikola
AnakKana Mahatma Soeprapto
Wong tuwaTetty Liz Indriati

Marcella Zalianty (lair ing Jakarta, 7 Maret 1980; umur 39 taun).[1] Marcella Zalianty ya iku salah sijiné aktris kang asalé saka Indonésia.[1] Marcella Zalianty ya iku anak wadon saka aktris Tetty Liz Indriati.[1] Kajaba iku Marcella Zalianty uga dadi mbak saka aktris Olivia Zalianty kang uga duwé profesi dadi artis.[1] Marcella Zalianty tau akting lan main sinétron kang akèh cacahé.[1] Salah sijiné judhul sinétron kang tau dibintangi Marcella Zalianty ya iku sinétron kang duwé judhul Sephia.[1] Sinetron iki kang nggawé jenengé sangsaya misuwur.[1] Sinetron kang judhulé Sephia iki disiyaraké ing salah sijiné stasiun tivi swasta kang jenengé SCTV.[1] Saliyané main filem ing layar kaca Marcella Zalianty uga njajal akting ing layar lebar utawa biyoskup.[1] Film kang sepisanan dibintangi yaiki filem kang judhulé Bintang Jatuh.[1] Film kanthi judhul bintang tiba iki disutradarai karo sutradara kang jenengé Rudi Soedjarwo.[1] Ing filem iki marcella main akting karo aktris kang jenenge Dian Sastrowardoyo.[1] Nalika taun 2005, lumantar filem Brownies, Marcella bisa éntuk penghargaan Ingkang maragani Utama Wanita Terbaik ing ajang Festival Film Indonésia.[1] Saiki, Marcella Zalianty isih aktif ing donyaning kagunan.[1] Kajaba iku Marcella Zalianty uga aktif ing kagiyatan-kagiyatan sosial.[1] Saiki Marcella Zalianty kacatet dadi dhuta Karya Tunas Nusantara, dhuta Tagana, lan dhuta Rumah Autis.[1] Nalika tanggal 29 November 2010 Marcella Zalianty nikah karo Ananda Mikola.[2] Nalika tanggal 19 Juni 2011 Marcella Zalianty nglairaké anaké kang sepisanan lan diwénéhi jeneng Kana Mahatma Soeprapto.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang tau dibintangi Marcella Zalianty.[1]

  • Cerita Cinta (Indosiar, 1999-2002)
  • Sephia (SCTV, 2002-2003)
  • Malam Pertama 1 (SCTV, 2003-2004)
  • Kapan Kita Pacaran Lagi (RCTI, 2005)
  • Menanti Surga (Astro Aruna, 2007)

Film Televisi[besut | besut sumber]

FTV kang tau dibintangi Marcella Zalianty.[1]

  • Target Ciuman (FTV, SCTV, 2002)
  • Walau Laut Memisahkan Kita (FTV, SCTV, 2002)
  • Ibuku Andini (Layar Oke, RCTI, 2003)
  • Kacamata Kaca (I-Sinema, ANTV, 2006)

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Marcella Zalianty.[1]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang tau dibintangi Marcella Zalianty.[1]

  • Pagoda Pastilles (1999)
  • Visine
  • Red A
  • Smile Up
  • Pasisirne
  • Fren Mobile 8
  • GIV
  • Ponds
  • Hemaviton Action

Pamentasan Teater[besut | besut sumber]

Pamentasan teater kang tau dibintangi Marcella Zalianty.[1]

  • Freakin' Crazy You, Eki Dance Company
  • Teater Populer, Antigone
  • Pementasan teater ing Monako

Kagiyatan Liyané[besut | besut sumber]

Kagiyatan kang dilakoni Marcella Zalianty.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b detikhot.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)