Olivia Zalianty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Olivia Zalianty
Olivia zalianty-006.jpg
LairOlivia Zalianty
Pakaryanaktris
Wong tuwaTetty Liz Indriati

Olivia Zalianty (lair ing Jakarta, 18 Oktober 1981; umur 38 taun).[1] Olivia Zaliabty ya iku salah sijiné aktris Indonésia kang nduwéni katurunan Tionghoa lan Batak.[1] Olivia iku anak wadon saka artis utawa aktris kang jenengé Tetty Liz Indriati lan adhik kandhung saka aktris Marcella Zalianty.[1] Olivia dikenal kanthi jeneng Oliv nalika ing Serial TV Ada Apa dengan Cinta.[1]

Oliv iku lulusan S1 saka jurusan seni désain Universitas Pelita Harapan.[2] Olivia Zalianty mlebu Universitas Pelita harapan nalika taun 1999.[2] Nalika sasi September taun 2007, Olivia Zalianty mangkat ing Beijing. Oliv mangkat ing Beijing kanggo nerusaké studiné.[2] Nalika ing Beijing Olivia Zalianty sekolah ing Pecing Xun Xei Wing.[2] Sekolahan iki kalebu salah sijiné sekolah modern kanthi fasilitas asrama.[2] Saliyané kanggo nambah ngèlmu ing babagan basa Mandarin, Olive uga sinau akting. Sadurungé iku, Olivia Zalianty uga tau sekolah ing sekolahan kang arané Beijing Central Academy.[2] Olivia Zalianty sekolah ing sekolahan iki suwené mung sesasi.[2] Saliyané iku, Olivia Zaliaty uga sibuk karo kagiyatané dadi Duta Anti Narkoba.[2] Salah sijiné tugasé nalika dadi dhuta narkoba ya iku ngampanyekaké anti penggunaan narkoba, sanajan ngono, Olivia uga ora bisa nglarang lan meksa wong supaya mandheg lan ora nganggo narkpba manèh.[2] Nanging Olivia nduwéni usaha kanggo mènèhi pilihan tumuju dalan kang bener.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Olivia Zalianty.[1]

  • "Kado Ramadhan" (2002)
  • "Malam Pertama" (2003)
  • Serial TV "Ada Apa dengan Cinta" (2004)
  • "Pintu Hidayah" (2005)
  • "Rahasia Pelangi" (2006)
  • "SurgaMU" (2006)
  • "Kacamata Kaca" (2007)
  • "Intan" (2006)
  • Cinta Fitri (2007)
  • Azizah (2007)

FTV[besut | besut sumber]

FTV kang dibintangi Olivia Zalianty.[1]

  • "Kado Untuk Dilla" (2005)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j celebprofile.info(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)