Rudi Sudjarwo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rudi Sudjarwo
Rudy sujarwo-20060327-001-wawan.jpg
Pakaryan sutradara
Taun aktif 1997 - saiki
Wong tuwa Anton Soedjarwo

Rudianto Soedjarwo (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 9 Novèmber 1971; umur 45 taun)[1] iku salah sijiné sutradara kang asalé saka Indonésia.[1] Rudi Sudjarwo iku anaké Anton Soedjarwo (Kapolri 1982-1986).[1]

Karir[besut | besut sumber]

Rudi Soedjarwo mèlu mrakarsai ing ngadegé indhustri pafileman Indonésia sawisé wis suwé rada kurang ngrembaka.[1] Rudi Sudjarwo dikenal dadi sutradara kang bisa mbangun filem kang nduwèni genre remaja.[1] Kawiwitan saka filem kang judhulé Ada Apa dengan Cinta?.[1] Film iki kalebu filem kang misuwur.[1] Film iki uga kang nggawé jeneng Dian Sastrowardoyo kang dadi pemain wadon ing filem iku sangsaya misuwur.[1] Rudi Sudjarwo éntuk bebungah arupa Piala Citra ing kompetisi Fèstival Film Indonésia (FFI) nalika taun 2004.[1] Saliyané iku, Rudy Sudjarwo uga dadi sutradara paling apik.[1]

Saliyané makarya lan ngembangaké bakaté kanthi nggawé filem, Rudi Sudjarwo uga mulang ing Reload Film Center.[1] Reload Film Center iku sekolah filem kang dibangun Rudi Sudjarwo bareng karo Monty Tiwa.[2]

T2 kang nduwèni anggota Tika lan Tiwi tau nolak tawaran main filem saka sutradara Rudi Sudjarwo.[3] Tika lan Tiwi nolak amarga filem kang ditawakaké kalebu filem horor.[3]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan Rudi Sudjarwo.[1]

  • SD Tarakanita Jakarta (1981)
  • SMP Tarakanita Jakarta (1987)
  • SMA Gonzaga Jakarta (1990)
  • San Diego State University (bidang manajemen, 1994)
  • Academy of Arts College San Francisco (1996)

Prèstasi[besut | besut sumber]

Prestasi Rudi Sudjarwo.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Rudi Sudjarwo.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. ^ pikiran-rakyat.com(diundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  3. ^ a b cekricek.co.id(diundhuh tanggal 28 Juli 2011)