Cynthia Lamusu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cynthia Lamusu
Cynthia Lamusu.jpg
Lair Cynthia Lamusu
Bojo Surya Saputra

Cynthia Lamusu utawa Prilianty Cynthia Lamusu ya iku artis wadon Indonésia kang lair ing Jakarta, tanggal 12 April 1987. Dhèwèkè anak nomer telu saka papat seduluran. Kénya krama karo Surya Saputra ing tanggal 18 Juni 2008[1][2]. Wong tuwa Cynthia Lamusu ya iku Rafflyn Lamusu lan Ibuné Sri Wardhani. Cynthia kalebu artis kang nganut agama Islam. Cynthia duwé kasenengan ya iku maca, nulis gurit ing basa Indonésia, lan nonton filem.

Karir[besut | besut sumber]

Nyanyi[besut | besut sumber]

Saliyané dadi ibu rumah tangga, Lamusu uga duwé pagawéyan minangka penyanyi. Lamusu dadi penyanyi kang dikenal amrga Lamusu uga kalebu artis penyayi jebolan saka program acara ing TV Asia Bagus, ya iku reality show lomba nyanyi antar Nagara ing Asia. Album kang tau digawé Lamusu ya iku Sesal ing taun 1980 lan Cintaku Hanya Satu ing taun 1988. Ing taun 2000, Lamusu nggantékakè Lusy Rahmawati kang sadurungé wis metu saka grup vocal AB Three. Ing AB Three, dhèwèkè nyayi bareng AB Three lan ngetokaké album Auraku ing taun 2002 lan Selamat Datang Cinta ing taun 2006.

Film[besut | besut sumber]

Ing donya filem, Cynthia Lamusu tau nggarap filem kanthi irah-irahan Liburan Seru! ing taun 2008.

Presenter[besut | besut sumber]

Cynthia Lamusu uga tau dadi pranatacara utawa host ing Pokoknya Musik lan Video Musik Indonésia.

Iklan[besut | besut sumber]

Cynthia uga tau ngiklanaké prodhuk, ya iku Epson lan produk Vitacimin.

Prestasi[besut | besut sumber]

Ora mung bisa nyanyi, pinter main filem, lan dadi presenter thok, kenya uga bisa éntuk pirang-pirang juwara, ya iku:

  • Juwara III Festival Rock ing taun 1989
  • Juwara II Festival Pop ing taun 1984
  • Juwara I Weekly Asia Bagus ing Singapura taun 1994
  • Juwara I Monthly Asia Bagus ing Singapura taun 1994
  • Juwara II Grand Champion Asia Bagus 1994 ing Tokyo, Jepang taun 1995
  • Duta Aviced bareng ABThree (persatuan bangsa)
  • Penanaman 70 wit bareng Mantri Lingkungan Hidup lan Artis
  • Program Stop Pemiskinan 2015 UNDP ing wulan September 2007
  • Program Bangkit Indonésia, MDG’S taun 2006 lan 2007
  • Juwara I Selebdance minangka Dance Superstar
  • Partisipasi ing program “GO RED FOR WOMEN” déning Yayasan Jantung Indonésia

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Sesal 1990 (solo)
  • Cintaku Hanya Satu 1998 (solo)
  • Cintailah Aku 1995 (ABTHREE/awal)
  • Kerinduanku 1997 (ABTHREE/awal)
  • Nyanyian Cintamu 1999 (ABTHREE/awal)
  • Auraku 2002 (ABTHREE)
  • Selamat Datang Cinta 2006 (ABTHREE)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Okezone. "Intip Kehidupan Seks Surya Saputra-Cynthia Lamusu : Okezone Lifestyle". https://lifestyle.okezone.com/ (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-12-14.  Pranala njaba ing |website= (pitulung)
  2. "Chintya Lamusu Hamil – Oktavita.Com". oktavita.com. Dijupuk 2018-12-14.