Lusi Rachmawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lusi Rachmawati
Lusi Rachmawati
Latar wuri
Jeneng lair Lusi Rachmawati
Lair (1977-01-04) Januari 4, 1977 (umur 42)
Jakarta, Indonésia Indonésia
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 1993-saiki
Hubungan
Pasangan Jose Purnomo (pegatan)
Kiki Rizky
Anak Keitaro Jose
Kimiko Lucibelle

Lusi Rachmawati (lair ing Jakarta, 4 Januari 1977; umur 42 taun) iku penyanyi saka Indonesia Lusy Rahmawati iku jeneng saka penyanyi kang kondhang amarga grup musik AB Three.[1] Dhèwèké, karo Riafinola Ifani Sari (Nola AB Three) lan Widi Mulya mbentuk grup musik kang nganggo aliran musik pop mau.[1] Nanging, bubar sadurungé taun 2001.[1] Lusy dhéwé mantan istri saka sutradara filem Jose Purnomo kang duwé Jose Purnomo Film.[1] Saka perkawinan karo Jose iku, dhèwèké dikaruniai naka loro, ya iku Keitaro Jose Purnomo lan Kimiko Lucibelle Jose Purnomo.[1]

Ning njeroning kariré, Lusi tau ngrilis album Cintailah Aku ning taun 1995, Kerinduanku ning taun 1997 lan Nyanyian Cintamu ning taun 1999.[1] Kateluné ikudirilis nalika esih bebarengan karo AB Three.[1] Disusul sawisé iku, telu album soloné, kang diwènèhi judhul, Lusi ning taun 2001, Dua Warna ning taun 2004 lan Sexy ning taun 2007.[1] Ora namung iku, wanita kelairan Jakarta iki tau njurung sinétron kang judhulé Gadis Penakluk.[1]

Lusi nggugat cerai Jose ning pengadilan Agama Jakarta nalika tanggal 2 Fèbruari taun 2008.[1][2] Amarga masalah kang ora ana sangkut apauté karo masalah penghasilan.[2] Tanggal 28 Mèi 2009, Lusy resmi cerai karo Jose.[1] Lusy olih hak asuh anak kang kaping loroné.[1] Sawisé cerai, Lusi anduwweni niyat kanggo bali manèh ning dunya hiburan tarik suara kang tau anggawe kondhang dhèwèké.[1] Awal Juni taun 2009, dhèwèké ngrilis single kkang kaping pisan saka album kang paling anyaré, AKU PUNYA SIAP kang judhulé Belahan Jiwa.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n biografi Lusi Rachmawati dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. a b Lussy Rachmawati dipununduh tanggal 4 Juli 2011