Aryo Wahab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aryo Wahab
Aryo Wahab
Latar wuri
Jeneng lair Aryo Wahab
Jeneng liya Riyo
Lair (1974-07-01) Juli 1, 1974 (umur 45)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Pakaryan penyanyi, aktor
Taun aktif 1992 - sekarang
Hubungan
Pasangan Milasari Wardhani

Ariyo Wahab (lair ing Jakarta, 1 Juli 1974; umur 45 taun) iku aktor lan penyanyi Indonésia.[1] Dhèwèké kondhang nalika dadi penyanyi remaja.[1] Aryo duwé garwa kang jenenge Milasari Wardhani lan duwé anak telu.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Aryo Wahab miwiti kariré ning donya hiburan bebarengan karo grup musik SOG (nalika taun 1998).[1] Grup iki tau ngrilis album kang tajuké BEBAS lan ngrilis album soloné kang tajuké DUNIA MIMPI.[1]

Debut filemé kang kaping pisanan diwiwiti ing taun 2003 lumantar filem kang judhulé BIARKAN BINTANG MENARI, produksi Transinema Pictures.[1] Bebarengan karo lawan mainé bintang remaja kang sukses lumantar filem ADA APA DENGAN CINTA, Ladya Cheryl,[1] dhèwèké olih kasempatan manèh dadi peran utama ing filem kang judhulé MASKOT kang dirilis taun 2006.[1] Dhèwèké lulusan saka Fakultas Hukum ing Universitas Trisakti Jakarta.[1]

Dhèwèké uga tau mèlu ngrewangi filem genre horor, arahan déning sutradara Helfi CH Kardit bebarengan karo Widi Mulia AB Three, filem mau judhulé LANTAI 13 dirilis ning taun 2007.[1] Taun 2008, Aryo mbintangi filem manèh.Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng ora trep, contoné amarga kakèhan

Bebarengan karo kanca-kancané kang padha-padha musisi ya iku Nugie, Baim, lan Pongky, Aryo mbentuk band The Dance Company.[1] Aryo kang ana ing posisi vokalis, The Dance Company ngerilis single debuté, Papa Rock n Roll.[1]

Taun 2011, grup musik The Dance Company duwé rencana kanggo bubar amarga para personilé padha sibuk dhéwé-dhéwé.[2] Dibatalaké ceritané bakal bubar, personil The Dance Company malah mutusaké kanggo bebarengan nggarap proyek solo dhéwé-dhéwé.[2] Pongki Barata lagi sibuk karo album soloné kang judhulé SUNRISE, nanging Aryo Wahab lagi musataké wektuné kanggo side bandné, FOS-free on Saturday.[2] Baim lan Nugie sibuk karo Jabalrootz band lan Mr. MoHatsing.[2]

DISKOGRAFI[besut | besut sumber]

Bebarengan karo Grup Band[1]:

  • BEBAS (1998) - bersama State of Groove
  • THE DANCE COMPANY (2009) - bersama The Dance Company

Bebarengan karo Grup Band[besut | besut sumber]

Album Sala[besut | besut sumber]

Album kang tau dirilis déning Aryo[1]:

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dirilis déning Aryo[1]:

FTV[besut | besut sumber]

FTV kang tau dirilis déning Aryo[1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p biografi Aryo Wahab dipununduh tanggal 11 September 2011
  2. a b c d berita Aryo Wahab dipununduh tanggal 11 September 2011