Sophia Latjuba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sophia Latjuba
Sophia-Latjuba-f 728 f 359.jpg
Lair Sophia Inggriani Latjuba
Jeneng liya Sophie
Pakaryan aktris
Taun aktif 1987-saiki
Bojo Indra Lesmana (pegatan)
Michael A. Villareal
Anak Saka palakramané karo Indra Lesmana:
Eva Celia Latjuba
Saka palakramané karo Michael A. Villareal:
Manuela
Wong tuwa Azzizurrahman Latjuba (bapa)
Anna Muller (ibu)

Sophia Latjuba (lair ing Berlin Kulon, Jerman Kulon, 18 Agustus 1970; umur 49 taun) kang jeneng jangkepé Sophia Inggriani Latjuba[1], iku ditepungi dadi penyanyi, bintang sinétron, lan juru main filem.[1] Sophia Latjuba misuwur saka filem Bilu-Bulir Penyesalan ing taun 1987.[1] Mantan bojo musisi Indra Lesmana iki uga ditepungi dadi penyanyi.[1] Sophia nduwé album solo lan dhuét karo Indra Lesmana kang misuwur.[1] Salah sijiné ya iku tembang Hold On kang éntuk bebungah Best Video Klip ing Brasou, Rumania.[1] Saiki Sofi aktif ing babagan pendhidhikan lan sosial karo bojoné kang nomer loro kang jenengé Michael A. Villarreal kang duwé kebangsaan Amérika.[2] Michael isih duwé status nduwé bojo kang lagi meteng gedhé nanging ninggal bojoné lan palakrama karo Sofi.[2] Saka Michael, Sofi duwé anak kang jenengé Manuela.[2] Karir Sofi dadi artis ditutugaké anaké kang jenengé Eva Celia Latjuba.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinétron[besut | besut sumber]

  • Terlanjur Sayang
  • Setangkai Bunga Mawar
  • Aku Tak Berdosa
  • Dibalik Asrama (FTV)
  • Mata Hati (FTV)
  • Tali Kasih
  • Pencopet Cinta 1-2
  • Borju
  • Mama
  • Si Kembar
  • Kumpul Bocah
  • Manusia Bodoh

Bebungah[besut | besut sumber]

  • BASF Awards (1994), "Best Album Arrangement", Hanya Untukmu
  • "Best Video Clip", Hold On ing Brasou, Romania
  • Video Music Indonésia (VMI) Award, Runner Up forBest Video Clip, Tak Kubiarkan

Album[besut | besut sumber]

  • Senyum Yang Hilang
  • Lihat Saja Nanti
  • Hanya Untukmu
  • Hold On
  • Kabut Di Kaki Langit
  • Tak Kubiarkan
  • Kangen (Single dhuét karo Chrisye)
  • Setangkai Anggrek Bulan (Single dhuét karo Chrisye)

Présènter[besut | besut sumber]

  • Impresario 008 (RCTI)
  • Famous To Famous (Metro TV)
  • San Chi Pa (Metro TV)

Iklan[besut | besut sumber]

  • Jamu Tolak Angin
  • Betadine
  • Country Viesta
  • Digitec Turbo
  • Giv
  • Suzuki Vitara
  • Vitamin Vitonal

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f id.linkedin.com(diundhuh tanggal 16 Juni 2011)
  2. a b c d thejakartapost.com(diundhuh tanggal 16 Juni 2011)