Indra Lesmana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Indra Lesmana
Indra lesmana.jpg
Bojo Sophia Latjuba (pegatan)
Hanny Trihandojo Lesmana

Indra Lesmana (lair ing Jakarta, 28 Maret 1966; umur 52 taun) inggih punika salah satunggalipun musisi jazz saking Indonésia.[1][2] Indra punika putranipun tokoh Jazz Indonésia, Jack Lesmana lan penyanyi sénior Indonésia ing taun 1960-an Nien Lesmana.[1] Sasanesipun punika, Indra ugi kalebet rayinipun prodhuser filem Indonésia, Mira Lesmana lan tilas garwanipun salah satunggalipun penyanyi pop Indonésia, Sophia Latjuba.[1] Indra Lesmana wiwit tresna dhateng musik awit yuswaniun sedasa taun.[1] Pangalaman ingkang kapisan ing jagad musik pinurwakan taun 1976 ing Kutha Bandung, nalika Indra péntas sareng kaliyan ramanipun.[1] Sasampunipun péntas punika, Indra asring péntas ing Taman Ismail Marzuki, Jakarta.[1] Salajengipun Indra ngliris albumipun ingkang kapisan kanthi irah-irahan Ayahku Sahabatku taun 1978.[1] Indra lajeng kuliyah ing Australia lan naté nyicipi jagad musik jazz Amérika Sarékat.[1] Sadangunipun punika, Indra sampun ngliris grup musik Children of Fantasy (1981).[1] Kaliyan musisi manca nagari Indra ndhérék band Nebula, lan sampun ngliris album No Standing.[1] Salajengipun kanthi runtut, panjenenganipun ngliris album Women and Children First (1983) lan For Earth and Heaven (1985), La Samba Primadona (1987), Aku Ingin (1990), Reborn (2000) lan Silver (Album) (2005).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Indra Lesmana dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ Indra Lesmana dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Indra Lesmana Indra Lesmana