Jazz

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Jazz
Asal-usuling aliran Blues lan musik marching band Eropah
Sumber kabudayan Afrika Barat; musik Afrika-Amerika era 1910-an, New Orleans.
Piranti musik GitarGitar bassSaksofonTrombonPianoKlarinetTrompetDouble bassDrum – Vokal
Moncèr Sporadis; racaké ing wangun pop kaya swing; uga saya duwé pangaruh jroning wangun musik populer kayadéné "perpanjangan jazz", contoné rhythm and blues, soul, neo soul, quiet storm, cool jazz, lan smooth jazz
Wujud turunan Jazz LatinSwingMini-jazz
Subgenre
Avant-jazzBebopChamber jazzCool jazzCreative jazzDixielandFree jazzGypsy jazzHard bopJazz fusionMilo jazzModal jazzM-BaseSmooth jazzSoul jazzTrad jazz
Genre campuran (fusion)
Acid jazzCalypso jazzJazz bluesJazz fusionJazz rapNu jazzSmooth jazz
Vèrsi nggon-nggonan
AustraliaBrasilBelandaPerancisIndiaItaliaMalawiBritania Raya
Topik liyané

Standar JazzRoyalti Jazz

Musisi
BandBassisKlarinetisPenabuh drumGitarisPemain organPianisTrombonisPeniup terompet

Jazz iku génré utawa aliran musik sing asalé saka Amérika Sarékat ing wiwitan abad kaping-20 kanthi sumber saka musik Afrika lan Éropah.

Musik jazz akèh migunakaké gitar, trombon, piano, trompet, lan saksofon. Salah siji èlemèn wigati jroning musik jazz ya iku sinkopasi.

Aliran-aliran musik jazz[besut | besut sumber]

  • New Orleans jazz
  • Big band|Big-band/swing
  • Bebop
  • Free jazz|Free jazz/avant-garde jazz
  • Smooth jazz
  • Fusion jazz
  • Funk
  • Acid jazz

Pemusik jazz misuwur[besut | besut sumber]

Indonésia[besut | besut sumber]

  • Ireng Maulana
  • Buby Chen
  • Jack Lesmana
  • Benny Likumahua
  • Bing Slamet
  • Dwiki Dharmawan
  • Indra Lesmana
  • Elfa Secioria
  • Luluk Purwanto
  • Joko W.H.
  • Balawan
  • Syaharani
  • Didi Tjia

Jerman[besut | besut sumber]

  • Peter Brötzmann
  • Theo Jörgensmann
  • Albert Mangelsdorff
  • Eberhard Weber

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jazz&oldid=1024204"