Klarinet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Clarinet
Clarinet.jpg
Klasifikasi
Jangka
130px|center
Instrumèn kagandhèng
Pemusik
Dua klarinet sopran: klarinet B♭ (kiri) dan klarinet A (kanan, tanpa mouthpiece). Keduanya mengguankan keywork sistem Oehler

Klarinet inggih punika instrumen musik saking kulawarga woodwind. Namanipun dipunpendhet saking ingkang pungkasan "-et" ingkang punika "kecil" ing tembung Itali "clarino" ingkang berarti "trompet". Sami kados ta saksofon, klarinet dpunimainaken kaliyan ngginakaken satunggal reed.