Ahmad Dhani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ahmad Dhani
Dhani Dewa 2005 1.JPG
Lair Dhani Ahmad Prasetyo
Jeneng liya Muhammad Dhani Manaf
Pakaryan musisi
Taun aktif 1991-saiki
Bojo Maia Ahmad (cerai)
Mulan Jameela
Anak Pernikahan karo Maia Ahmad:
Ahmad Gazali
El Jalaluddin Rumi
Ahmad Abdul Qodir Jaelani
Pernikahan siri dengan Mulan Jameela:
Syafiya
Wong tuwa Eddy Abdul Manaf

Dhani Ahmad Prasetyo, utawa Ahmad Dhani Surabaya, Jawa Timur 26 Mèi 1972 [1] uga dikenal dadi pentolan saka grup Déwa 19, pancipta tembang lan dadi prodhuser rekaman.[1] Dhèwèké musisi kang dikenal kanthi kontroversi lan sensasi, amarga tetembangan ciptaané utawa tingkah polah ing uripé sadina-dina.[1] Sosok kontroversiné uga kerep diweruhké marang masarakat lumantar syair-syair tembangé kang dinilai 'kejeron' lan duwé teges kang anggawe penasaran kang akhiré nggawé pertentangan ning kalangan masarakat.[1] Dhani uga tau ngadepi masalah nalika ngrilis album LASKAR CINTA, nalika ngrilis album iku para ulama utawa kelompok Islam garis keras mènèhi protes.[1] Bapak saka anak telu iki dianggep wis melecehké amarga anggoné nganggo logo ing albumé kang dianggep suci.[1]

Sanajan tetep rumangsa ora duwé salah, sarta ora duwé maksud ngelecehké agama, Dhani pungkasané sediya ngowahi logo ing albumé.[1] Uga pernah diadukaké marang Pulisi déning penulis, Yudhistira ANM Massardi, amarga dianggep njiplak judhul Arjuna Mencari Cinta kang digunakaké ing salah sawijining album Déwa 19.[1] Sanajan nganggo perseteruan kang ora wis-wis,[1] Dhani apungkasané jaluk ngapura ing médhia lan damai pungkasané.[1] Ahmad Dhani duwé Républik Cinta Artis Management, kang nglairaké band-band anyaran, kaya ta The Rock, Dewi-Dewi, White Snow, lan Andra&The Backbone.[1]

Dhani tau nikah karo Maya Estianty kang populer karo Maia Ahmad.[1] Saka parkawinan iku, dhèwèké dikaruniai anak lanang kang dijenengi Ahmad Al Gazali, El Jalaluddin Rumi, lan Ahmad Abdul Qodir Jaelani.[1]

Jeneng-jeneng mau kajupuk saka jeneng-jeneng tokoh sufi kang dadi idola saka Dhani.[1] Ahmad Dhani karo Maia Estianty resmi pegatan ing tanggal 23 September 2008.[1][2] Hak asuh cah telu mau, (Al, El, lan Dul) ana ing tangan Maia.[1] Nanging Ahmad Dhani ngajujaké banding.[1] Dhani kang pernah dilaporaké déning nimpuna telematika Roy Suryo amarga migunakaké bendera abang putih ing video klip Déwa 19 iki ing sasi Fèbruari 2009.[1] Ing taun 2009, lumnantar parté PKB, jeneng Dhani dadi calon présidhèn.[1] Nanging, Dhani luwih seneng ing dunya musik lan ngurus anak-anaké.[1] Ahmad Dhani uga dadi ikon Souniq Musik, portal download musik ing internet.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t selebriti Indonésia, Ahmabd Dhani dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. a b Ahmad Dhani Jadi Ikon Sony Musik dipununduh tanggal 29 Juni 2011

Cithakan:Déwa 19