Mulan Jameela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mulan Jameela
Mulan Jameela
Latar wuri
Jeneng lair Raden Terry Tantri Wulansari
Jeneng liya Mulan jammela
Lair (1979-08-23) Agustus 23, 1979 (umur 40)
Indonésia Garut, Indonésia
Jinis Musik Pop, Rock, Dance-pop
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 2000-saiki
Parusahan rekaman EMI Music Indonésia
Diprabawani déning Katy Perry
Pasangan Harry Indra Nugraha (bercerai)
Anak Pernikahan karo Harry Indra Nugraha:
Tyarani Savitri
Muhammad Rafly Aziz
Pernikahan siri karo Ahmad Dhani:
Syafiya
Situs resmi http://www.mulanjameela.com

Mulan Jameela (lair ing Garut, Jawa Barat, 23 Agustus 1979; umur 40 taun, jenengé jangkepe ya iku Raden Terry Tantri Wulansari). Mulan Jameela ya iku penyanyi Indonésia.[1] Sadurungé Mulan Jameela uga dikenal kanthi jeneng Mulan Kwok.[1] Mulan Jameela misuwur wiwit dhèwèké dadi vokalis grup Ratu ing wiwitan taun 2005.[1] Sawisé pisah saka Ratu ing taun 2007, Mula nggawe album solo sepisanan kang irah-irahané Mulan Jameela ing taun 2008.[1]

Ratu[besut | besut sumber]

Artikel utama: Ratu (grup musik)

Mulan miwiti karir dadi penyanyi café lan tau nggabung ing band kaya ta Swara Coustic, Bandung All Star lan Dhimènsi Band.[1] Ing wiwitan taun 2005, Mulan nggabung karo Maia Estianti ing duo kang misuwur ya iku Ratu lan nggawé album kang témané Ratu & Friends.[1] Tembang kang sepisanan irah-irahané Teman Nanging Mesra sukses lan ndadékaké Mulan misuwur.[1] Akèh bebungah kang diwénéhaké Mulan Jameela.[1] Album iki bisa kadol punjul 400.000 kopi lan sangsaya ndadèkaké grup band Ratu dadi grup band kang paling sukses nalika iku.[1] Taun 2006, Ratu banjur nggawé album kang irah-irahane No. Satu.[1] Album iki duwé tembang Lelaki Buaya Darat lan Dear Diary.[1] Album iki sukses lan bisa didol nganti 500.000 kopi ing minggu kang sepisanan.[1] Nanging nalika tanggal 31 Januari 2007 Mulan ngandaraké yèn dhèwèké metu saka Ratu amarga masalah transparansi prabeya ing manajemen ratu.[1]

Karir solo[besut | besut sumber]

Nalika 28 Mèi 2007, Mulan resmi nggabung karo Républik Cinta Management.[2] Album solo perdana Mulan digawé nalika sasi Januari 2008, album iki temane Mulan Jameela.[2] Kaya judhul album, Mulan wis ora nganggo jeneng "Mulan Kwok".[2] Album kang didominasi musik pop rock iki digarap karo musisi Ahmad Dhani. Album perdana Mulan iki duwé 4 hits ya iku "Makluk Tuhan Paling Sexy", "Wonder Woman", "Bukannya Aku Takut" lan "Jatuh Cinta Lagi".[2] Ing wektu kurang saka 2 sasi, album iki wis bisa kadol 75.000 kopi lan éntuk penganugrahan platinum saka EMI.[3] Saliyané iku Mulan uga ditawani kerjasama karo perusahaan raksasa telekomunikasi Malaysia, Maxis.[4] Mulan éntuk akèh penghargaan lan dadi siji-sijiné solois Indonésia kang dadi nominasi ing MTV Asia Awards 2008 ing Genting, Malaysia.[5] Ing kompilasi The Best Of Républik Cinta Artists Vol. 1, Mulan kolaborasi karo grup vokal Dewi Dewi ing single kang judhulé "Sakit Bukan Main" kang digawé sasi Agustus 2008.[3]

Ing layar lebar, Mulan dadi bintang ing filem kang judhulé Maaf Saya Menghamili Istri Anda bareng karo Ringgo Agus Rahman.[6] Film kang sepisanan iki dadi nominasi ing MTV Indonésia Movie Awards 2007 ing kategori Breaktrough Actor/Actress.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m [ Profil(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. a b c d Mulan Jameela Rilis Album Baru(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  3. a b Artis Républik Cinta Raih Penghargaan(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  4. Lagu dan Wajah Mulan Dijual Maxis Malaysia(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  5. Mulan Jameela Tembus Asia(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  6. a b Setelah Sinetron, Mulan Kwok Rambah Film(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)