Katy Perry

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Katy Perry
Katy Perry - Part Of Me Australian Premiere - June 2012 (4).jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Katheryn Elizabeth Hudson
Génre Pop Rock, Synthpop
Pakaryan Penyanyi
Penulis lagu
Aktris
Piranti Vokal
Gitar
Piano
Mangsa akarya 2001–sekarang
Labèl Red Hill, Island, Columbia, Capitol
Sing magepokan Travis McCoy, Lily Allen, Kelly Clarkson, Ashley Tisdale
Sana jaringan www.katyperry.com
br/>Tanda tangan

Katy Perry ingkang anggadhahi asma lair Katheryn Elizabeth Hudson miyos tanggal 25 Oktober 1984 ing California, AS. Katy migunakaken asma amargi kuwatos bilih mangké dipunsamèkaken kaliyan aktris Kate Hudson. Nalika taksih alit Katy sampun mirengaken tembang-tembang gospel. Sansipun punika Katy naté remen ing kagiyatan paduan swara ing gréja. Sadèrèngipun ing Los Angeles, Katy sampun nggadhahi album kanthi irah-irahan KATY HUDSON ing label Red Hill Records.

Karir Katy Perry[besut | besut sumber]

Ing umur 18 taun, Katy sampun wonten ing Los Angeles lan nate gabung kaliyan tim The Matrix. Nalika sareng kaliyan Glen Ballard, piyambakipun gadhahi tiga tembang ingkang dadosaken gelar The Next Big Thing ingkang dipunparingi déning majalah Blender ing sasi Oktober 2004. Salah satunggalipun tembang dipunrekam sareng kaliyan Ballard lan dipunrilis dados soundtrack film THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS. Ing taun 2007 Jason Flom, CEO Virgin Records, gadhahi prajanjen kaliyan Katy ing agansi Capitol Records. Saking punika ngawontenaken 1 album inggih punika ONE OF THE BOYS ingkang dipunrilis ing sasi Juli 2008[2]

Tembang saking Katy Perry[besut | besut sumber]

Tembang Katy ing album One of The Boys inggih punika:

  1. One of the Boys
  2. I Kissed a Girl
  3. Waking Up in Vegas
  4. Thinking of You
  5. Mannequin
  6. Ur So Gay
  7. Hot n Cold
  8. If You Can Afford Me
  9. Lost
  10. Self Inflicted
  11. I’m Still Breathing
  12. Fingerprints[3]

Teenage Dream:

  1. Teenage Dream
  2. Last Friday Night (T.G.I.F.)
  3. California Gurls (feat. Snoop Dogg)
  4. Firework
  5. Peacock
  6. Circle The Drain
  7. The One That Got Away
  8. E.T.
  9. Who Am I Living For?
  10. Pearl
  11. Hummingbird Heartbeat
  12. Not Like The Movies

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Leong, Cheryl (2008-11-03). "Katy Perry: One of the Boys". MTV Asia. Retrieved 2009-02-13. 
  2. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 11 September 2011)
  3. ^ (id)www.blogiztic.com(dipuntingali tanggal 11 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katy_Perry&oldid=997344"