Kelly Clarkson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kelly Clarkson
Kelly Clarkson
Kelly Clarkson
Biodata
Jeneng lair Kelly Brianne Clarkson
Lair (1982-04-24) 24 April 1982 (umur 35)
Texas, Amérika Sarékat
Genre Pop, Pop rock, R&B, soul, adult contemporary, country, rock
Pakaryan Penyanyi, aktris
Taun aktif 2002–sekarang
Label RCA, Sony BMG
Situsweb KellyClarkson.com

Kelly Brianne Clarkson ning masarakat kondhang karo jeneng Kelly Clarkson (lair ing Fort Worth, Texas, Amérika Sarékat, 24 April 1982; umur 35 taun) wong tuané katurunan Wales, Yunani, Irlandia, lan Jerman.[1] Dhèwèké iku penyanyi sakaligus penulis tembangan saka Amérika Sarékat kang jenengé kondhang amarga dadi juwara kaping pisanan ning ajang American Idol musim pisanan. AWit taun 2006, Kelly Brianne Clarkson bisa ngasilaké rong album.[1] Awit cilik dhewekké duwé penginan dadi ahli biologi kelautan, ananging, dhèwèké nyuda penané mau amarga nonton filem kang judhulé JAWS, filem kang ngisahaké babagan kauripan ning laut kang nampilaké monster-monster kang ana ning segara kang galak.[1] Nalilka dhèwèké ana ning sekolah menengah, sawijining guru ngrungaké dhèwèké nembang, Amarga kesengsem karo suarané Kelly, guru mau ngajak dhèwèké melu kanggo dadi anggota koor ning sekolah, amarga iku, dhèwèké wiwit seneng ning dunya tarik suwara.[1] Lulus saka sekolah menegah, Kelly kerja serabutan.[1] Dhèwèké tau dadi pelayan "cocktail", dadi punggawa kang mromosikaké produk ning bioskop, tau kerja ning farmasi, ning kebun binatang Fort Worth dadi "telemarketer", dadi sales "door-to-door" sedina, lan nyambut gawé liyané. Dhèwèké uga tau nyicipi nyambut gawé ning donya televisi, kaya ta kerja ing sawijining stasiun televisi.[1]

Taun 2002 Kelly melu audisi acara American Idol musim pisanan.[1] Sadurungé dadi pamenang ning ajang kasebut, dhèwèké wis olih pujian amarga panampilané.[1] Nalika tanggal 4 September 2002, Kelly menangké kompetisi American Idol nyisakaké 58% suwara kanggo Justin Guarini, lan konstentan liyané kaya ta, David Cook, lan Carrie Underwood kang kasil ngindari peringkat telu paling ngisor énggal mingguné.[1] Kelly lan Carrie banjur dadi juara déné Clay nempati posisi pamenang kaping loroné.[1]

Awalé, Kelly bakal diarahaké kanggo nyanyikaké tetembagan pop lan dadi penyanyi pop, kaya ta karakter musik kang bisa dirungokaké ning album kang judhulé THANKFUL, dirilis nalika taun 2003.[1] Ananging, meluni apa kang dadi penginé Kwelly ning dunya musik, dhèwèké akiré malah bisa dadi penyanyi rock.[1] Babagan iku bisa dideleng ning album kaping loroné kang judhulé BREAKAWAY, album iku dirilis nalika taun 2004, Isi saka albumé kang kaping loro mau akèh-akehé tetembangan kang karakteré rock, meski béda aliran, kaloro album kasebut padha-padha bisa sukses ning pasaran lan bisa ngeraih predikat platinum ning nagara-nagara liyané, ora namung iku single-single Kelly uga sering ana ning peringkat paling dhuwur ning tangga album.[1]

Ning taun 2005, dhèwèké menangaké panghargaan Teen Choice, American Music Awards, lan 2 panghargaan MTV VMA (Vidio Music Awards).[1] Ning taun 2005 iku, dhèwèké uga dinominasikaké ning Radio Music Award 2005 lan MTV Australia video Music Awads.[1] Dhèwèké uga bisa ngeraih rong panghargaan Grammy Award, TRL AWARDS, MTV Asia Awards, Kids SChoice Awards, Teen Choice Awards lan 1 panghargaan VMA nalika taun 2006.[1] kanggo kategori Best Female Pop Vocal Performance lan Best Pop Vocal Album.[1] Vidio Clipé kang judhulé Behind These Hazel Eyes mecahaké rekor TRL ngalahaké rekor sadurungé kang dicekel déning Britney Spears.[1]

Taun 2011, Kelly Clarkson melu ngeramekaké acara Java Rockin Land bebarengan karo Maroon 5, lan Alicia Keys.[2] Ajang kang diadani ning Pesisir Ancol, Jakarta, Indonésia iki digelar nalika tanggal 22-24 Juli, lan disponsori déning indhustri rokok.[2] Amarga disponsori déning indhustri rokok, dhèwèké ,Maroon 5, Alicia Keys nolak tampil.[2]

FILMOGRAPHY[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Kelly[1]:

DISCOGRAPHY[besut | besut sumber]

Diskografi déning Kelly:[1]

  • Thankful (2003) #1 AS - 2x Platinum
    • A Moment Like This (Billboard AS: #1, Indonésia #20)
    • Miss Independent (Billboard AS: #9, Indonésia #35)
    • Low (Billboard Kanada: #2, Indonésia #49)
    • The Trouble With Love Is (Billboard As #101, Indonésia #48)
  • Breakaway (2004) #3 AS - 2x Platinum

(kaedol punjul 10.500.000 kopi nyebar ning nagara-nagara liyané)

    • Breakaway (Billboard AS: #6, Indonésia #1)
    • Since U Been Gone (Billboard AS: #2, Indonésia #1)
    • Behind These Hazel Eyes (Billboard AS: #6, Indonésia #1)
    • Because of You (Billboard AS: #7, Indonésia #1)
    • Walk Away (Billboard AS: #12, Indonésia #2)
  • My December (2007)
    • Never Again
    • Sober

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t kelly clarkson dipununduh tanggal 20 Juni 2011 Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "kelly_clarkson_1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. ^ a b c berita Kelly Clarkson dipununduh tanggal 6 Agustus 2011