Parusahan rekaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Label rekaman)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Parusahan rekamaniku parusahan sing nglola rekaman swara lan adolé, kalebu promosi lan perlindhungan hak cipta. Parusahan iki racaké duwé kontrak karo artis-artis musik lan manajer é. Wektu iki ana 4 parusahan rekaman gedhé sing nguasani watara 70% pasar musik donya, ya iku Warner Music Group, EMI, Sony BMG, lan Universal Music Group.

Kajaba iku ana uga parusahan-parusahan rekaman cilik sing karan independent (indie) label. Parusahan iki ora dikuwasani déning parusahan-parusahan gedjhé kaya ing mau dhuwur, nanging uga duwé kamampuan winates sajeroning masaraké prodhuké.

Sawijining parusahan rekaman racaké duwé kontrak rekaman eksklusif karo artis utawa golongan musik kanggo ngrekam musik kanthi imbalan royalti saka rega dodolan rekaman mau.

Pranala njaba[besut | besut sumber]