Genre musik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Genre musik utawa jinis musik ya iku pamerangan musik kang manut karo emper-emperan utawa padha klawan musik liyané. Musik uga bisa diklasifikasikaké miturut kritéria liyané, contoné geografi. Sawijining genre bisa ditetepake déning teknik musik, gaya, konteks, lan tema musik.

Panglompokan miturut aliran utawa gaya[besut | besut sumber]

Umume, musik diklompokaké miturut pigunane, kang bisa diklompokaké ing telung domain, ya iku Seni Musik, Musik Populer, lan Musik Tradhisional.

Musik seni (art Music)[besut | besut sumber]

Musik Seni, utawa asring kasebut Musik Serius lan music-musik sajinise (musik avant garde, kontemporer) iku istilah kang panglompokan jinis musik kang dhedhasar teori wangun musik Klasik saka Eropah utawa jinis-jinisé musik ètnis liyané kang diserep utawa dijupuk minangka dhasaring komposisi. Beda karo musik Populer, musik jinis iki biasane langgeng lan ora bakal kapangan jaman. Tokoh-tokoh Indonesia komposer kang nggawe jinis musik kaya ngene iki, antara liya: Amir Pasaribu, Tri Suci Kamal, Slamet Abdul Syukur, Rahayu Supanggah, Otto Sidharta, Tony Prabowo, Michael Roman, I Wayan Sadre, Iwan Gunawan, Dody Satya E. Gustdiman etc.

Musik klasik[besut | besut sumber]

Musik klasik biasané ngarujuk karo musik klasik saka Eropah, nanging kadhangkala uga ngarujuk marang musik klasik saka Persia, India, lan liya-liyané. Ing musik klasik saka Eropah dhewe kasusun saka sawetara suwé, contoné baroque, klasik, lan romanesque.

Musik klasik iku istilah kang isih amba tegesé, biasane ngacu marang musik kang asal mulane saka tradhisi seni Western utawa Kulonan, musik kristen, lan musik orkestra, kang periodhe wektune saka abad kaping-9 tumeka abad kaping-21.[1]

Musik populer[besut | besut sumber]

Jazz[besut | besut sumber]

Gospel[besut | besut sumber]

Blues[besut | besut sumber]

Rhythm and blues[besut | besut sumber]

Funk[besut | besut sumber]

Rock[besut | besut sumber]

Metal, hardcore[besut | besut sumber]

Electronic[besut | besut sumber]

Ska, Reggae, Dub[besut | besut sumber]

Hip hop / Rap / Rapcore[besut | besut sumber]

Musik tradhisional[besut | besut sumber]

Latin[besut | besut sumber]

Country[besut | besut sumber]

Dangdut[besut | besut sumber]