Ringgo Agus Rahman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ringgo Agus Rahman
Ringgo agus rahman 199.jpg
Pakaryanaktor, presenter

Ringgo Agus Rahman lair ing Purwakarta nalika tanggal 12 Agustus 1982.[1] Sadurungé dadi aktor, Ringgo iku salah sijiné penyiar Radhio ing Bandung.[1] Saliyané iku, Ringgo uga dadi presenter TV lan bintang iklan.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Jeneng Ringgo wiwit misuwur nalika main dadi tokoh Agus ing filem lan sinétron kang judhulé JOMBLO.[1] Film iki digawé saka carita ing novèl laris kang digawé Adhitya Mulya.[1] Ing filem iki, Ringgo main karo Christian Sugiono, Dennis Adishwara, Rizky Hanggono.[1] Lumantar aktingé iki Ringgo banjur mlebu ing nominasi Festival Film Indonésia (FFI), nanging banjur kalah karo Albert Fakdawer ing DENIAS, SENANDUNG DI ATAS AWAN.[2]

Film Jomblo banjur banjur disiyaraké manèh kanthi wujud serial tivi, nanging tokoh lan judhulé padha.[1] Ringgo uga main manèh dadi tokoh Agus, nanging serial filem iki mung disiyaraké sadhéla.[1] Saliyané main filem lan sinétron, Ringgo uga tau dadi presenter ing acara tivi.[1] Ana program tivi kang cacahé loro kang disiyaraké ya iku Ala Ringgo ing RCTI lan Ringgo Star ing An TV.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 17 Agustus 2011)
  2. hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 17 Agustus 2011)