Vina Panduwinata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vina Panduwinata
Vina Panduwinata
Latar wuri
Jeneng lair Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata
Lair (1959-08-06) 6 Agustus 1959 (umur 58)
Indonésia Bogor, Jawa Kulon,
Pakaryan Penyanyi
Taun aktif 1978-Saiki
Parusahan rekaman Jaksons Record
Harpa Records
Musica Studios
Pasangan Boy Haryanto Joedo Soembono
Anak Joedo Harvianto Kartiko
Wong tuwa R. Panduwinata (ayah) dan Albertine Supit (ibu)

Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata (lair ing Bogor, Jawa Kulont, 6 Agustus 1959; umur 58 taun Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata jeneng dawané Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata, utawa kondhang karo jeneng Vina Panduwinata, Dhèwèké salah sijining penyanyi kang olèh celukan dadi musik pop ning Indonésia.[1] Wis puluwan almumé dadi legenda ning dunya musik Indonésia, dimulai ning albumé kang pisanan JAVA DAN SINGLE BAR ning taun 1978 lan setaun sawisé iku ngrilis SORRY SORRY DAN TOUCH ME ning taun 1979.[1]

Lewat albumé BURUNG CAMAR ning taun 1985, jenengé tambah kondhang.[1] Tembangan kang judhulé padha karo judhul albumé iku dadi icon dhèwèké dhéwé, kanthi disebat si Burung Camar.[1]

Vina iku istri saka Boy Haryanto Joedo Soembono, kang dinikahi ning tanggal 26 November taun 1989.[1] Saka pernikahan iku dikaruniai seorang putra, kang dijenengi Joedo Harvianto Kartiko kanthi celukan Vito.[1]

Jalan kariré ning dunya musik, Vina kang dadi ibu uga dadi bapak ning kaluwargané, anduwèni kateguhan sikap ning njeroning nyekel prinsipé.[1] Ora heran, manawa dhèwèké bisa njalanaké profesiné sisan dadi ibu rumah tangga kanthi sinergis.[1] Vina olèh pengnhargaan nalika anugrah Musik Indonésia, olih panghargaan Lifetime Achievement 2006 amarga dedikasi lan prestasiné ning dunya musik.[1]

Taun 2006, sawisé dhèwèké nggelar konser tunggal.[2] Vina ngrilis album anyar manèh, The Best kang isiné tetembangan hit saka taun 1981 nganti taun 2006.[2] Lan dipilih tetembangan kang judhulé Sejujurnya dadi single ning albumé.[2] Vina nggandheng pihak Musica Record ning prosès promosi albuum iki.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

Ning njeroning album-albumé kang bisa diomong dadi kaca benggala kaluwargané, kaya ta[1]:

Single Festival[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j biografi Vina Panduwinata dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. ^ a b c d vina panduwinata luncurkan album the best dipununduh tanggal 4 Juli 2011