Vina Panduwinata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vina Panduwinata
VINNA PANDUWINATA.jpg
Latar mburi
Jeneng lair Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata
Lair 6 Agustus 1959 (umur 55)
Flag of Indonesia.svg Bogor, Jawa Kulon,
Perdamelan Penyanyi
Taun aktif 1978 - Saiki
Parusahan rekaman Jaksons Record
Harpa Records
Musica Studios
Pasangan Boy Haryanto Joedo Soembono
Anak Joedo Harvianto Kartiko
Wong tuwa R. Panduwinata (ayah) dan Albertine Supit (ibu)

Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata (lair ing Bogor, Jawa Kulont, 6 Agustus 1959; umur 55 taun Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata jeneng dawané Vina Dewi Sastaviyana Panduwinata, utawa kondhang karo jeneng Vina Panduwinata, Dheweké salah sijining penyanyi kang oleh celukan dadi musik pop ning Indonésia.[1] Wis puluwan almumé dadi legenda ning dunya musik Indonésia, dimulai ning albumé kang pisanan JAVA DAN SINGLE BAR ning taun 1978 lan setaun sawisé kuwi ngrilis SORRY SORRY DAN TOUCH ME ning taun 1979. [1]

Lewat albumé BURUNG CAMAR ning taun 1985, jenengé tambah kondhang.[1] Tembangan kang judulé padha karo judul albumé kuwi dadi icon dheweké dhewe, kanthi disebat si Burung Camar.[1]

Vina kuwi istri saka Boy Haryanto Joedo Soembono, kang dinikahi ning tanggal 26 November taun 1989. [1] Saka pernikahan kuwi dikaruniai seorang putra, kang diwenehi jeneng Joedo Harvianto Kartiko kanthi celukan Vito.[1]

Jalan kariré ning dunya musik, Vina kang dadi ibu uga dadi bapak ning kaluwargané, anduweni kateguhan sikap ning njeroning nyekel prinsipé. [1] Ora heran, menawa dheweké bisa njalanaké profesiné sekaligus dadi ibu rumah tangga kanthi sinergis.[1] Vina oleh pengnhargaan nalika anugrah Musik Indonésia, olih panghargaan Lifetime Achievement 2006 amarga dedikasi lan prestasiné ning dunya musik.[1]

Taun 2006, sawise dheweké nggelar konser tunggal.[2] Vina ngrilis album anyar maneh, The Best kang isiné tetembangan hit saka taun 1981 nganti taun 2006.[2] Lan dipilih tetembangan kang judulé Sejujurnya dadi single ning albumé.[2] Vina nggandheng pihak Musica Record ning proses promosi albuum iki.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album[sunting | sunting sumber]

Ning njeroning album-albumé kang bisa diomong dadi cerminan kaluwargané, kayata[1] :


Single Festival[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)biografi Vina Panduwinata dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id)vina panduwinata luncurkan album the best dipununduh tanggal 4 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vina_Panduwinata&oldid=840710"