Mus Mujiono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mus Mujiono
Mus Mujiono
Latar wuri
Jeneng lair Mus Mujiono
Lair (1960-03-15) Maret 15, 1960 (umur 59)
Indonésia Surabaya, Jawa Timur, Indonésia
Pakaryan penyanyi

Mus Mujiono (lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 15 Maret 1960; umur 59 taun).[1] Mus Mujiono iku salah sijiné musisi jazz Indonésia.[1] Mus Mujiono biyasa diundang kantni jenengé Nono.[1] Mus Mujiono nguwasani meh kabèh jinis piranti musik ya iku keyboard, drum, gitar, saksofon, saliyané trompèt.[1] Nono uga éntuk jejuluk dadi George Benson Indonésia.[1] Nono seneng musik.[1] Mus Mujiono iki lair ing kulawarga musisi.[1] Bapaké iku musisi keroncong, dené kangmasé kang jenengé Mus Mulyadi, uga penyanyi keroncong.[1] Wiwit kelas enem SD, Nono wis ajaran main gitar.[1] Salah sijiné guruné ya iku Harris Sormin saka group band AKA.[1] Nono pancen pinter main musik, nalika umuré 18 taun, Nono wis nduwé rekaman karo bandné kang jenengé The Hands.[1]

Popularitas Nono sangsaya misuwur bareng karo The Hands, grup musiké.[1] The Hands misuwur lumantar lagi kag judhulé "Hallo Sayang".[1] Nanging ora let suwé The Hands banjur bubar.[1] Nono banjur solo karis sawisé iku.[1] Nono bisa ngasilaké album kang cacahé pitu.[1]

Nono sinau jazz saka Jun Sen, gitaris jazz kang misuwur.[1] Gitaris iki asalé saka Surabaya lan seangkatan karo Bubi Chen.[1] Saka musisi kang uga pengusaha piranti musik iki, Mus Mujiono banjur kenal téyori jazz.[1] Nono uga sinau kanthi privat cara main gitar klasik, ancasé supaya bisa maca not balok kanthi apik.[1] Nalika taun 1980-an Nono seneng karo George Benson amarga dhèwèké main gitar kanthi prasaja.[1] Sawisé iku, Nono wiwit sinau teknik scating kang dadi ciriné George Benson.[1] Nalika taun 1995 bareng karo Glenn Fredly (vokal), Inang Masalo (drum), Yance Manusama (bass), Eka Bhakti (kibor) lan Irvan Chesmala (kibor), banjur nggawé Funk Section.[1] Ing grup iki, Nono dadi juru main gitar.[1] Funk Section nggawé album perdana kang judhulé "Terpesona".[1] Nalika tanggal 24 Januari 2004, D’jazz nampilaké konser Mus Mujiono kang diiringi karo Harry Toledo & Friends lan home band café.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 6 September 2011)
  2. wartajazz.com(dipunundhuh tanggal 6 September 2011)