Ruben Onsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ruben Onsu
Ruben Onsu.jpg
Lair Ruben Onsu
Jeneng liya Ruben Samuel
Oey Tjeng Lan
Pakaryan aktor, pembawa acara, penyanyi

Ruben Onsu (lair ing Jakarta, 15 Agustus 1983; umur 36 taun) Ruben Onsu kang duwé jeneng dawa Ruben Samuel iki duwé pagawean dadi presenter, aktor, penyanyi, uga dadi pelawak.[1] Jenengé kondhang amarga tau dadi panatacara ning acara Rumpi.[1] Sadurungé, Ruben uga tau meluni main ning acara Lenong Bocah ning taun 1990-an.[1]

Ruben uga ngrilis album kang pisanan bertajuk Kak Ruben Bersama Sanggar Ananda ning taun 2008.[1]

Ing ajang Panasonic Awards kang kaping 12 kang dianakaké tanggal 27 Maret 2009, Ruben bisa dadi pamenang ning kategori Presenter Reality Show.[1]

Ruben Onsu mbuka studio foto kang dijenengi RO (Ruben Onsu) Fotografi ning Tebet kulon.[2] Usaha iku lair amarga hobiné lan panjurung saka kanca-kancané.[2] Kanggo dhèwèké usaha iki dadi antisipasi ning dina tuané mengko, sakaliyan dadi amal ngibadah amarga dhèwèké bisa nyenengaké wong liya.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Tina Toon dan Lenong Bocah The Movie (2004)
  • Anda Puas, Saya Loyo (2008)
  • Pijat Atas Tekan Bawah (2009)

Acara Komedi[besut | besut sumber]

Acara komedi [1]:

  • Lenong Bocah
  • Tawa Sutra

Pembawa acara[besut | besut sumber]

  • Rumpi
  • Empat Mata
  • Mamamia
  • Santapan Nusantara
  • Kuis Siapa Berani
  • Supermama Selebconcert
  • The Master
  • Superstar Show
  • Indonesian Idol
  • Superseleb Show
  • Who Wants to be a Millionaire?
  • Metro Xin Wen
  • Supersoulmate Show
  • Sergap
  • Derap Hukum
  • Belum Cukup Gede
  • Weekend Seru
  • Cari-Cari Pacar
  • Happy Family
  • Insert
  • Kiss Pagi
  • Super Twin
  • Ceriwis
  • DuaRR
  • Ranking 1
  • On The Spot
  • Viva Dangdut Mania

Sinetron[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Biografi Ruben Onsu dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. a b c Ruben Onsu Buka Studio Foto dipununduh tanggal 4 Juli 2011