Anwar Fuady

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anwar Fuady
Anwarf.jpg
LairAnwar Fuadi
Jeneng liyaAnwar Fuadi
Pakaryanaktor
Taun aktif1969-sapunika
BojoFarida Cosim
AnakFery Senopati
Tillya Mavalda
Silvy Meutia
Farouk Fuady
Moudy Ambhita Cinta

Anwar Fuady (lair ing Palembang, Sumatera Selatan, 14 Maret 1947; umur 72 taun) inggih punika satunggalipun aktor senior Indonésia.[1][2] Tilas pangarsanipun organisasi aktris PARSI periode 1998-2006 punika asring maragakaken paraga antagonis meh ing sadaya filem lan sinétron ingkang dipunparagakaken.[1] Anwar Fuadi ugi naté badhé nyobi nyalon dados présidhèn lan gubernur Sumatera Barat.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Anwar sampun wiwit alit remen kaliyan jagad filem, punika amargi dipunpengaruhi saking jarak biyoskup ingkang langkung caket kaliyan griyanipun.[1] Sasampunipun lulus SMA, Anwar langkung milih nglajengaken sekolah ing Akademi Teater dan Film (ATF), Jakarta. Menapa ingkang dipunangen-angen dados nyata nalika taun 1969, Anwar dados bintang filem biyoskup Manusia dan Peristiwa. Sasampunipun punika, Anwar dados bintang filem lan sinétron.[1] Anwar kathahipun pikantuk paraga antagonis ing sadaya filem lan sinétron ingkang dipunparagakaken.[1] Kiprahipun ing jagad akting boten namung ing ngajeng layar kemawon, nanging Anwar ugi pikantuk amanah dados pandheganipun PARSI periode 1998-2006, lan ugi dados tenaga ahli ing Lembaga Sensor Film Indonésia (LSF).[1] Sasanesipun misuwur ing jagading selebriti, Anwar ugi misuwur ing jagad pulitik amargi ing taun 2003 naté nyalon dados présidhèn lan gubernur Sumatera Barat periode 2003-2008.[1] Setaun salajengipun, Anwar ugi nyalon malih dados Présidhèn Republik Indonesia.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Anwar Fuadi dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. Anwar Fuadi Ultah dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]