Pati Unus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pati Unus dadi Sultan Demak kaping loro ngganti Raden Patah lan mrentah Demak wiwit taun 1518 nganti 1521. Ing taun 1521 Pati Unus mimpin penyerangan ing Malaka kanggo ngelawan penjajahan Portugis ning Pati Unus palastra ing paparangan iki.

Pati Unus uga misuwur dijuluki Pangeran Sabrang Lor (nyabrang wonten ing arah lor) wektu nyerang Portugis ing Malaka.

Pati Unus digantiake déning adi ipare ya iku Sultan Trenggana.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Raden Patah > Pati Unus > Sultan Trenggana