Sultan Trenggana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sultan Trenggana mrentah Demak wiwit taun 1521 nganti 1546. Salah siji putra Raden Patah iki sibuk nakluke laladan-laladan liya nganti akhire palastra ing peperangan wektu nakluke Pasuruan.

Sultan Trenggana ngangkat Fatahillah (mantu Raden Patah) dadi panglima perang Demak.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pati Unus > Sultan Trenggana > Sunan Prawata