Ferry Salim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ferry Salim
Ferry Salim.jpg
BojoMerry Prakasa

Ferry Salim (lair ing Palembang, Sumatra Kidul, 8 Januari 1967; umur 52 taun).[1] Ferry ya iku salah sijiné juru main filem lan sinétron Indonesia.[2] Jenengé misuwur nalika dadi bintang filem kang judhulé Ca Bau Kan.[2] Kawiwitan saka dadi modhèl nalika SMA, saiki Ferry wis main ing sinétron kang cacahé punjul 20 lan filem kang cacahé loro ya iku (Ca Bau Kan lan Koper).[2]

Sanajan wiwit SMA, Ferry wis urip cerak karo donyaning modhel nanging Ferry bisa nutugaké pendhidhikaké.[2] Ferry malah éntuk gelar sarjana ékonomi.[2] Ing akir taun 1990 Ferry nutugaké sekolah ing Amérikah Sarékat. Sawisé bali saka Amérikah Sarékat, Ferry banjur dadi modhél.[2]

Nalika taun 2004 Ferry Salim dipilih UNICEF (United Nations Children's Fund) dadi dhuta nasional kanggo Indonesia.[2] Sawisé dadi dhuta UNICEF, Ferry Salim saiki sibuk karo urusan imunisasi, kaséhatan balita lan mbiyantu UNICEF ing kagiyatan-kagiyatan lan panggonan kaya ta toko UNICEF (dibukak Dhésèmber 2005) kang adol warna-warna prodhuk UNICEF kaya ta kertas surat, amplop, piranti tulis, lan bonékah.[2] Kabèh asil dodolan prodhuk iku diwenenhaké kanggo anak-anak Indonésia.[2]

Ferry Salim nikah karo Merry Prakasa, kenya kang wis dipacari suwéné 10 taun.[2] Ferry nikah nalika taun 1995.[2] Saka pernikahané iki Ferry nduwé anak kang cacahé loro ya iku Brandon Nicholas Salim lan Brenda Nabila Salim.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. thebestmoviereview.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)