Prasasti Kedukan Bukit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar prasasti.

Prasasti Kedukan Bukit ditemokake déning M. Batenburg ing tanggal 29 November 1920 ing Kampung Kedukan Bukit, Kelurahan 35 Ilir, Palembang, Sumatera Selatan, ing pinggir Kali Tatang kang ngalir menyang Kali Musi. Prasasti iki awujud watu cilik kang ukurane 45 × 80 cm, tinulis kanthi aksara Pallawa, migunakake basa Melayu Kuna. Saiki prasasti iki wis sinimpen ing Museum Nasional Indonesia kanthi angka D.146.