Menyang kontèn

Papuah Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Papua Kidul
Provinsi
Official seal of Papua Kidul
Lambang
Sesanti: Maju Negeriku
Peta Papua Kidul ing Indonésia
Peta Papua Kidul ing Indonésia
Nagara Indonésia
Dikukuhaké25 Juli 2022
Kutha krajan Merauke
Pamaréntahan
 • BodyPamaréntah Papua Kidul
 • GubernurApolo Safanpo
 • Wakil Gubernur-
Laladan
 • Gunggung117.833,92 km2 (4,549,593 sq mi)
Cacah warga (2023)
 • Gunggung526.777
 • Pepadhet0,045/km2 (0,12/sq mi)
Dhémografi
 • AgamaKatulik 49.58%, Protèstan 22.88% Islam 27.39%, Hindhu 0.11%, Buda 0.04%
 • BasaIndonésia (resmi)
Zona wektuWektu Indonésia Wétan (UTC+9)
Kodhe ISO 3166ID-PS
Tandha tetunggananDS
Situs wèbSitus resmi pamaréntah

Papua Kidul ya iku salah sawijining provinsi ing Indonésia kang dimekarké saka Provinsi Papua.[1] Kutha krajané ana ing Kabupatèn Merauke, pernahé ing Kota Terpadu Mandiri (KTM) Salor, Distrik Kurik 56 km saka Kutha Merauke.[2] Provinsi iki dimekarké saka Provinsi Papua bareng karo rong provinsi liyané, ya iku Papua Pagunungan lan Papua Tengah miturut Undhang-undhang Nomor 14 Tahun 2022.[3] Wiwitané pamekaran Provinsi Papua Kidul dumadi saka limang kabupatèn, ya iku Kabupatèn Asmat, Kabupatèn Boven Digoel, Kabupatèn Mappi, Kabupatèn Pegunungan Bintang, lan Kabupatèn Merauke. Amarga dideleng saka pernahé wewengkon, Kabupaten Pegunungan Bintang dumadi ing pérangan saka Provinsi Papua.[4][5]

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Asmat
  2. Kabupatèn Boven Digoel
  3. Kabupatèn Mappi
  4. Kabupatèn Merauke

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "DPR Sahkan RUU DOB, Papua Kini Punya 3 Provinsi Baru: Papua Selatan, Papua Tengah Dan Papua Pegunungan". suara.com (ing basa Indonesia). 2022-06-30. Dibukak ing 2023-08-17.
  2. "Wamendagri Dan Legislator Tinjau Kawasan Pusat Pemerintahan Provinsi Papua Selatan | Pemerintah Daerah Kabupaten Merauke". Portal Merauke (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-08-17.
  3. Erwanti, Marlinda Oktavia. "Jokowi Teken UU Pembentukan 3 Provinsi Baru Papua". detiknews (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-08-17.
  4. Antara. "Mendagri Tito Sebut Pemekaran Provinsi Papua Selatan Hanya 4 Kabupaten". detiknews (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-08-17.
  5. Indonesia, C. N. N. "Mendagri: Provinsi Papua Selatan Terdiri dari 4 Kabupaten". nasional (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-08-17.
Papua Kidul
Lambang Provinsi Papua Kidul

Kabupatèn: Asmat | Boven Digoel | Mappi | Merauke

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia