Papuah Pagunungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Papua Pagunungan)
Papua Pagunungan
Provinsi
Official seal of Papua Pagunungan
Lambang
Sesanti: Bangkit Bersama Membangun
Peta Papua Pagunungan ing Indonésia
Peta Papua Pagunungan ing Indonésia
Nagara Indonésia
Dikukuhaké25 Juli 2022
Kutha krajan Jayawijaya
Pamaréntahan
 • BodyPamaréntah Papua Pagunungan
 • GubernurNikolaus Kondomo
 • Wakil Gubernur-
Laladan
 • Gunggung51.213,34 km2 (1,977,358 sq mi)
Cacah warga (2022)
 • Gunggung1.430.459
 • Pepadhet0,28/km2 (0,72/sq mi)
Dhémografi
 • AgamaProtèstan 90.29%, Katulik 7.61% Islam 1.29%, Kepercayaan 0.15%, liyane 0.03%
 • BasaIndonésia (resmi)
Zona wektuWektu Indonésia Wétan (UTC+9)
Kodhe ISO 3166ID-PE
Tandha tetunggananPA
Situs wèbSitus resmi pamaréntah

Papua Pagunungan iku katata sajeroning 8 kabupatèn. Kutha krajané yaiku Jayawijaya.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Papua Pagunungan
Lambang Provinsi Papua Pagunungan

Kabupatèn: Jayawijaya | Lanny Jaya | Mamberamo Tengah | Nduga | Pegunungan Bintang | Tolikara | Yahukimo | Yalimo

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia