Masjid Raya Bandung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Bandung
Mesjid Agung Bandung.JPG
Masjid Raya Bandung
Informasi umum
LetakBandung, Jawa Kulon, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekturMasjid
Spesifikasi
Kapasitas12.000-14.000 jamaah
Kubah3
Diameter kubah (luar)30 mèter
Menara2
Tinggi menara81 mèter

Masjid Raya Bandung Provinsi Jawa Kulon, kang biyèmé dikenal kanthi jeneng Masjid Agung Bandung ya iku masjid kang mapan ana ing Kutha Bandhung, Jawa Kulon. Status masjid iki wujud masjid provinsi tumrap Jawa Kulon. Masjid iki pisanan dibangun taun 1810, lan wiwit madeg, Masjid Agung wis ngalami perombakan kaping wolu ing abad kaping 19, banjur kaping lima ing abad kaping 20 nganti wusanané direnovasi manèh ing taun 2001 nganti diresmèkaké minangka Masjid Raya Bandung tanggal 4 Juni 2003 déning Gubernur Jawa Kulon rikala semana, H.R. Nuriana. Masjid anyar iki, kang duwé corak Arab, nggantèkaké Masjid Agung kang lawas, kang mawa corak kas Sundha.

Cathrtan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]