Masjid Raya Bandung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Bandung
Mesjid Agung Bandung.JPG

Masjid Raya Bandung

Wedharan dhasar
Papané Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi
Motan 12.000-14.000 jamaah
Kubah 3
Diamèter kubah (njaba) 30 mèter
Menara 2
Dhuwur menara 81 mèter

Masjid Raya Bandung Provinsi Jawa Kulon, kang biyèmé dikenal kanthi jeneng Masjid Agung Bandung ya iku masjid kang mapan ana ing Kutha Bandhung, Jawa Kulon. Status masjid iki wujud masjid provinsi tumrap Jawa Kulon. Masjid iki pisanan dibangun taun 1810, lan wiwit madeg, Masjid Agung wis ngalami perombakan kaping wolu ing abad kaping 19, banjur kaping lima ing abad kaping 20 nganti wusanané direnovasi manèh ing taun 2001 nganti diresmèkaké minangka Masjid Raya Bandung tanggal 4 Juni 2003 déning Gubernur Jawa Kulon rikala semana, H.R. Nuriana. Masjid anyar iki, kang duwé corak Arab, nggantèkaké Masjid Agung kang lawas, kang mawa corak kas Sundha.

Cathrtan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]