Masjid Islamic Center Samarinda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Islamic Center Samarinda
IslamicCenter1.jpg

Masjid Islamic Center Samarinda

Wedharan dhasar
Papané Samarinda, Kalimantan Timur, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Pandolokan watu kapisan 43.500 M2
Spesifikasi
Menara 7
Dhuwur menara 99 mèter

Masjid Islamic Center Samarinda ya iku masjid kang ana ing kalurahan Lempongan Lerong Ulu, Kutha Samarinda, Kalimantan Timur, Indonésia, kanng ngupaaké masjid paling megah lan gedhé dhéwé kapindho ing Asia Tenggara sak sampune Masjid Istiqlal.[butuh sitiran] Dengan latar depan berupa tepian sungai Mahakam, masjid ini memiliki menara dan kubah besar yang berdiri tegak.

Masjid ini duwé luas yasan utama 43.500 mèter persegi. Kanggo luas yasan penunjang ya iku 7.115 mèter persegi lan luas lantai basement 10.235 mèter persegi. Déné lantai dhasar masjid duwé luas 10.270 mèter persegi lan lantai utama luase 8.185 mèter persegi. Déné luas lantai mezanin (balkon) ya iku 5.290 mèter persegi. Lokasi iki sak derenge ya iku lahan bekas areal panggergajian kayu kagungane PT Inhutani I kang banjur dihibahake marang Pamaréntah Provinsi Kalimantan Wétan.