Masjid Istiqlal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mesjid Istiqlal
Istiqlal Mosque Monas.jpg

Mesjid Istiqlal

Wedharan dhasar
Papané Jakarta, Indonesia
Kanggo agama Islam
Kaca jaringan http://www.masjidistiqlal.com
Kartangan wangunan
Arsitèk Frederich Silaban
Jinis wangunan Mesjid
Gagrag wangunan Frederich Silaban
Pandolokan watu kapisan 24 Agustus 1951
Taun rampung 22 Februari 1953
Béya pangadegan 7 triyun rupiah (USD 12 yuta)
Spesifikasi
Motan 120,000
Kubah 2
Diamèter kubah (njaba) 45 m
Menara 1
Dhuwur menara 90 m

Masjid Istiqlal ya iku salah sawijining masjid kang dumunung ana ing Jakarta.[1] Masjid iki diprakarsai Presiden Sukarno.[1] Mesjid iki dirancang tanggal 24 Agustus 1951. Arsitek Masjid Istiqlal ya iku Frederich Silaban. Masjid Istiqlal iki minangka masjid kang paling gedhé ing Indonésia lan Asia Kidul-wétan.[2] Lokasine ana ing sisih wetan Monas. Tembung Istiqlal dijupuk saka basa Arab, tegesé "Kamardikan".

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)"Masjid Istiqlal, Kota Jakarta Pusat - DKI Jakarta", situs wéb Balai Kajian Dan Pengembangan Budaya Melayu, wisatamelayu.com (diundhuh tanggal 22 Maret 2011)
  2. ^ Perlez, Jane (2002-08-23). "Jakarta Journal; A TV Preacher to Satisfy the Taste for Islam Lite". The New York Times. Retrieved 2007-12-17. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masjid_Istiqlal&oldid=965802"