Masjid Istiqlal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Informasi umum
PrenahJakarta, Indonesia
Afiliasi agamaIslam
Sana wèbhttp://www.masjidistiqlal.com
Deskripsi arsitektur
ArsitèkFrederich Silaban
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturFrederich Silaban
Yasa pratama simbulis24 Agustus 1951
Taun rampung22 Fèbruari 1953
Béya pamangunan7 triyun rupiah (USD 12 yuta)
Spesifikasi
Kapasitas120,000
Kubah2
Dhiamèter kubah jaba45 m
Menara1
Dhuwuré menara90 m

Masjid Istiqlal ya iku salah sawijining masjid kang dumunung ana ing Jakarta, Indonésia.[1] Masjid iki diprakarsai Présidhèn Sukarno.[1] Masjid iki dirancang tanggal 24 Agustus 1951. Arsitek Masjid Istiqlal ya iku Frederich Silaban. Masjid Istiqlal iki minangka masjid kang gedhé dhéwé ing Indonésia lan Asia Kidul-wétan.[2] Pernahé ana ing sisih wétan Monas. Tembung Istiqlal dijupuk saka basa Arab, tegesé "Kamardikan".

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Masjid Istiqlal, Kota Jakarta Pusat - DKI Jakarta", situs wéb Balai Kajian Dan Pengembangan Budaya Melayu, wisatamelayu.com (diundhuh tanggal 22 Maret 2011)
  2. Perlez, Jane (2002-08-23). "Jakarta Journal; A TV Preacher to Satisfy the Taste for Islam Lite". The New York Times. Dijupuk 2007-12-17.