Masjid Istiqlal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Masjid Istiqlal

Masjid Istiqlal
Wedharan dhasar
Papané Jakarta, Indonesia
Kanggo agama Islam
Kaca jaringan http://www.masjidistiqlal.com
Kartangan wangunan
Arsitèk Frederich Silaban
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Frederich Silaban
Pandolokan watu kapisan 24 Agustus 1951
Taun rampung 22 Fèbruari 1953
Béya pangadegan 7 triyun rupiah (USD 12 yuta)
Spesifikasi
Motan 120,000
Kubah 2
Diamèter kubah (njaba) 45 m
Menara 1
Dhuwur menara 90 m

Masjid Istiqlal ya iku salah sawijining masjid kang dumunung ana ing Jakarta.[1] Masjid iki diprakarsai Présidhèn Sukarno.[1] Masjid iki dirancang tanggal 24 Agustus 1951. Arsitek Masjid Istiqlal ya iku Frederich Silaban. Masjid Istiqlal iki minangka masjid kang paling gedhé ing Indonésia lan Asia Kidul-wétan.[2] Pernahé ana ing sisih wétan Monas. Tembung Istiqlal dijupuk saka basa Arab, tegesé "Kamardikan".

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Masjid Istiqlal, Kota Jakarta Pusat - DKI Jakarta", situs wéb Balai Kajian Dan Pengembangan Budaya Melayu, wisatamelayu.com (diundhuh tanggal 22 Maret 2011)
  2. ^ Perlez, Jane (2002-08-23). "Jakarta Journal; A TV Preacher to Satisfy the Taste for Islam Lite". The New York Times. Dijupuk 2007-12-17.