Masjid Sultan Ternate

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Sultan Ternate
Masjid Sultan Ternate
Wedharan dhasar
Papané Ternate, Maluku Lor, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi

Masjid Sultan Ternate masjid iki kagolong masjid kang duwé Al-Qur'an kang umuré atusan taun.Masjid Sultan Termate lan pulo kang dumunung ing Kasultanan Ternate kanthi kadadéan dianggo kroyokan ing Jepang lan Sakuthu rikala taun 1942. Sadurungé Portugis, Walanda lan Jepang ing tlatah kana ngadeg anané kasultanan kang ngecakaké ajaran Islam

Filosofi[besut | besut sumber]

Kasultanan Ternate kang misuwur nggawé pamaréntahan kang ora bisa dipisahake ing ajaran Islam. Sultan Ternate I ya iku panjenegan Sultan Cico lan dhuweni jeneng liyané kang misuwur karan Sultan Baab Masyhur Malamo saéngga pura lan masjid ing tlatah kang padha utawa sak padunungan lan diyasa ing abad kaping 13.

Arsitektur[besut | besut sumber]

Masjid Sunan Ternate kapisanan dimadegake duwé ketaran (ciri) payon kang lapis pitu (7) tingkat lan duwé kastimiwa ya iku duwé pedoman kanthi ngerayakake dina riyaya kaping loro:

  • Dina Riyaya Idul Fitri
  • Dina Riyaya Idul Qurban

Paninggalan[besut | besut sumber]

  • Ndhuweni Kuran tuwa dhéwé
  • Ndhuweni papat kitab Kuran kawean Indonésia kang digawé saka ulama asli Ternate.
  • Kuran kang digawé saka panulisan tanggan
  • Dimupanggatake kanggo tadarusan ing wulan Ramandhan wiwit tanggal 7 Dzulqa'idah taun 1050H

Kasimpulan[besut | besut sumber]

Wong paribumi lan paneliti bisa ngutarakake lan bisa nari kasimpulan déning masjod Sultan Ternate kangdadi siji ing pambangunané kaya ta masjid, gedung pamaréntahan uga pura kasultanan diadegake ana ing siji tlatah (lemah).Bisa kasimpulake ya iku tindak tanduké kasultanan Ternate kanthi pedoman Kuran kang dianut.

Rujukan[besut | besut sumber]