Masjid Tua Palopo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Tua Palopo

Masjid Tua Palopo minangka masjid tilas Krajan Luwu sing pernahé ana ing kutha Palopo, Sulawesi Kidul. Masjid iki diadegaké déning Raja Luwu sing asmané Datu Payung Luwu XVI Pati Pasaung Toampanangi Sultan Abdullah Matinroe ing taun 1604 M. Masjid sing jembaré 15 m² iki dijenengi Tua, amarga umuré wis tuwa. Déné jeneng Palopo dijupuk saka tembung sajeroning basa Bugis lan Luwu sing duwé loro makna, ya iku: sapisan, panganan sing kagawé saka campuran beras ketan lan gula; kaloro, nglebokaké pasak sajeroning bolongan saka yasan. Kaloro makna iki duwé rélasi karo prosès pembangunan Masjid Tua Palopo iki[1].

Aristèktur[besut | besut sumber]

Arsitèktur Masjid Tua Palopo iki unik banget. Ana patang unsur wigati sajeroning konstruksi masjid tuwa iki, ya iku unsur lokal Bugis, Jawa, Hindhu lan Islam.

Rujukan[besut | besut sumber]