Masjid Saka Tunggal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Saka Tunggal
Masjidsakatunggal.JPG

Masjid Saka Tunggal katon saka ngarep

Wedharan dhasar
Papané Banyumas, Jawa Tengah, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi

Masjid Saka Tunggal iku masjid kang mapan ing désa Cikakak kecamatan Wangon, Kabupatèn Banyumas, Provinsi Jawa Tengah. Masjid iki dibangun ing taun 1288 kaya kang katulis ing Saka Guru masjid iki. Nanging, taun panggawéné kang luwih cetha tinulis ing kitab-kitab kang ditinggalaké pendhiri masjid iki, ya iku Kyai Mustolih. Nanging kitab-kitab mau wis ilang mataun-taun kapungkur.[1]

Saben tanggal 27 Rajab ing masjid iki dianakaké ganti Jaro lan ngresiki makam Kyai Mustolih. Masjid kang leté ± 30 km saka kutha Purwokerto iki, karan Saka Tunggal amarga saka kang nyangga yasan masjid iki biyèné mung siji (tunggal).[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]