Masjid Ampel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Masjid Ampel diadegaké taun 1421 ing Raden Mohammad Ali Rahmatullah utawa Sunan Ampèl lan direwangi sahabaté ya iku, Mbah Sholeh lan Mbah Sonhaji, lan direwangi para santri [1]. Ing ndhuwur lemah ing désa Ampèl (sakiki Kalurahan Ampel,) Kacamatan Semampir kira-kira 2 kilomèter sak arah wétan Treteg Abang (Jembatan Merah). Sunan Ampèl saliyané ngadekake Masjid Ampèl, uga ngadekake Pondok Pesantren Ampèl[1]. Masjid Ampèl kagolong masjid kuno kang ana di bagean wètan Kuta Surabaya, Jawa Wétan[1]. Masjid iki ngadeg kang digawé ing Sunan Ampel, lan ing sakiteré ana komplek pasararean Sunan Ampel lan pasareane Kiai Haji Mas Mansur(lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 25 Juni 1896 – pati ing Surabaya, Jawa Wétan, 25 April 1946 ing yuswa 49 taun) iku tokoh Islam lan pahlawan nasional Indonésia[1]. Panjenengané disarèkaké ing Pasaréyan Gipo, sisih wétan Masjid Ampèl, Surabaya. Sajeroning jaman saiki, Masjid Ampel ndadèkaké salah sijiné tlatah wisata ing laladan saubengé ing tlatah Surabaya [1]. Masjid Ampèl uga dikubengi karo yasan kang berarsitektur Tiongkok lan Arab.Lan ing saping kiwané masjid Ampèl , ana salah sijiné sumur kang diyakini ana tuahé lan bisa dimumpangatake ing wong kang duwé kepercayaan kanggo guatake janji utawa sumpah [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f http://suara-santri.tripod.com/files/nasional/nasional1.htm. Keaslian Masjid Ampel Ada di 16 Tiang Utama.(diunduh ing tanggal 3 Maret 2011)