Masjid Ampel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Masjid Ampel diadegaké taun 1421 ing Raden Mohammad Ali Rahmatullah utawa Sunan Ampèl lan direwangi sahabaté ya iku, Mbah Sholeh lan Mbah Sonhaji, lan direwangi para santri [1]. Ing ndhuwur lemah ing desa Ampèl (sakiki Kelurahan Ampel,) Kecamatan Semampir kira-kira 2 kilometer sak arah wetan Tretek Abang (Jembatan Merah). Sunan Ampèl sakliyané ngadekake Masjid Ampèl, uga ngadekake Pondok Pesantren Ampèl[1]. Masjid Ampèl kagolong masjid kuno kang ana di bagean wètan Kuta Surabaya, Jawa Wétan[1]. Masjid iki ngadeg kang digawé ing Sunan Ampel, lan ing sakubenge ana komplek pasararean Sunan Ampel lan pasareane Kiai Haji Mas Mansur(lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 25 Juni 1896 – pati di Surabaya, Jawa Wétan, 25 April 1946 ing yuswa 49 taun) iku tokoh Islam lan pahlawan nasional Indonésia[1]. Panjenengané disarèkaké ing Pasaréyan Gipo, sisih wétan Masjid Ampèl, Surabaya. Sakjroning jaman saiki, Masjid Ampel ndadekake salah sijiné tlatah wisata ing laladan sakubengé ing tlatah Surabaya [1] . Masjid Ampèl uga dikubengi karo bangunan kang berarsitektur Tiongkok lan Arab.Lan ing saping kiwané masjid Ampèl , ana salah sijiné sumur kang diyakini ana tuahé lan bisa dimumpangatake ing wong kang nduwèni kepercayaan kanggo guatake janji utawa sumpah [1].

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) http://suara-santri.tripod.com/files/nasional/nasional1.htm. Keaslian Masjid Ampel Ada di 16 Tiang Utama.(diunduh ing tanggal 3 Maret 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masjid_Ampel&oldid=1017198"