Masjid Agung Al-Falah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Masjid Agung Al-Falah
Masjid Agung Al-Falah Masjid Seribu Tiang.jpg
Wedharan dhasar
Papané Jambi, Jambi, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Pandolokan watu kapisan 1971
Taun rampung 1980
Spesifikasi

Masjid Agung Al-Falah ya iku masjid gedhé dhéwé ing Jambi, Indonésia. Masjid kang misuwur kanthi sebatan Masjid 1000 Tiang, nanging jumlah tiange wonten 256 buah.[1] Masjid iki diadhekake ing taun 1971 lan rampung ana ing taun 1980. Wangunan masjid iki mung kaya pendopo kang kabukak kanthi akèh cagak panyangga lan sawijining kubah gedhé ing dhuwure. Wujud yasan kanthi konsèp katerbukaan tanpa sekat kados punika ndadosake konsèp ramah.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Bacaan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  • Tjokrosaputro, Teddy (2011). 100 Masjid Terindah Indonésia. Jakarta: PT Andalan Media. ISBN 978-602-99731-0-5.  (ing basa Indonésia)

Pranala njaba[besut | besut sumber]