Masjid Luar Batang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Luar Batang ing taun 1920-1935

Masjid Luar Batang iku sawijining masjid sing dumunung ing laladan Pasar Ikan, Jakarta Lor. Ing masjid iki ana makam ulama Alhabib Husein bin Abubakar bin Abdillah Al 'Aydrus sing tilar donya tanggal 24 Juni 1756. Masjid iki dumunung ing alamat Dalan Luar Batang V/1 kalurahan Ancol, Jakarta Lor[1]

Masjid Luar Batang iki diyasa kanthi arsitèktur: Gaya Eklektik Moor-Islam jawa (yasan biyèné). Saiki yasan sing kagolong yasan klasifikasi A iki dilindungi déning pamaréntah kanthi SK. Mendikbud No. 0128/M/1998.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]