Masjid Jami Tuhfaturroghibin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Jami Tuhfaturroghibin
Masjid Jami Tuhfaturroghibin.jpg
Wedharan dhasar
Papané Indonésia Banjarmasin, Indonésia
Kanggo agama Islam
Propinsi Kalimantan Kidul
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Wétan Tengah lan Banjar
Spesifikasi
Kubah 2
Menara 1
Bahan Ulin

Masjid Jami' Tuhfaturroghibin utawa luwih ditepungi mawa jeneng Masjid Kanas ya iku masjid bersejarah sing ana ing kawasan Alalak Tengah, Banjarmasin, Kalimantan Kidul. Masjid dadi khas amarga ana rerenggan buah nenas. Amarga masjid iki duwé konsèp arsitèktur Timur Tengah campur Banjar, sekilas masjid iki mirib Masjid Jami Sungai Jingah. Masjid iki dadi simbol kebanggaan warga Alalak, warga kang dikenal asli Banjar.

Rujukan[besut | besut sumber]