Masjid Jami Tuhfaturroghibin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Jami Tuhfaturroghibin
Masjid Jami Tuhfaturroghibin.jpg
Informasi umum
PrenahIndonésia Banjarmasin, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
ProvinsiKalimantan Kidul
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturWétan Tengah lan Banjar
Spesifikasi
Kubah2
Menara1
BahanUlin

Masjid Jami' Tuhfaturroghibin utawa luwih ditepungi mawa jeneng Masjid Kanas ya iku masjid bersejarah sing ana ing kawasan Alalak Tengah, Banjarmasin, Kalimantan Kidul. Masjid dadi khas amarga ana rerenggan buah nenas. Amarga masjid iki duwé konsèp arsitèktur Timur Tengah campur Banjar, sekilas masjid iki mirib Masjid Jami Sungai Jingah. Masjid iki dadi simbol kebanggaan warga Alalak, warga kang dikenal asli Banjar.

Rujukan[besut | besut sumber]