Masjid An-Nur Batu Merah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masjid Batu Merah
Masjid batu-merah.jpg
Masjid An-Nur Batu Merah
Informasi umum
PrenahAmbon, Maluku, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid

Masjid An-Nur yaiku siji masjid kang ana ing Désa Batu Merah, Kacamatan Sirimau, Kutha Ambon, provinsi Maluku.

Masjid ini diadegaké ing taun 1575 Masèhi déning Ibrahim Safari Hatala. Wiyar masjid wiwité yaiku 10 x 15 mèter kanthi kang prasaja lan kubah kang dhapuré krucut kanthi payon saka godhong rumbai kanthi lanté pasir putih.[1]

Pemugaran[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Direktori masjid Bersejarah Departemen Agama RI, Direktorat Jendral Bimbingan Masarakat Islam, dan Direktorat Urusan Agama Islam dan pembinaan Syari’ah Jakarta taun 2008