Masjid An-Nur Batu Merah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Masjid Batu Merah
Masjid batu-merah.jpg

Masjid An-Nur Batu Merah

Wedharan dhasar
Papané Ambon, Maluku, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi

Masjid An-Nur ya iku siji masjid kang ana ing Désa Batu Merah, Kacamatan Sirimau, Kutha Ambon, provinsi Maluku.

Masjid ini diadegaké ing taun 1575 Masèhi déning Ibrahim Safari Hatala. Wiyar masjid wiwité ya iku 10 x 15 mèter kanthi kang prasaja lan kubah kang dhapuré krucut kanthi payon saka godhong rumbai kanthi lanté pasir putih.[1]

Pemugaran[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Direktori masjid Bersejarah Departemen Agama RI, Direktorat Jendral Bimbingan Masarakat Islam, dan Direktorat Urusan Agama Islam dan pembinaan Syari’ah Jakarta taun 2008