Masjid Raya Darussalam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Darussalam
Masjidrayadarussalamsmd.JPG
Informasi umum
PrenahIndonésia Samarinda, Indonesia
Afiliasi agamaIslam
ProvinsiKalimantan Timur
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturOttoman
Taun rampung1925
Spesifikasi
Dawa25 mèter
Amba25 mèter
Kubah1
Menara4

Masjid Raya Darrusalam ya iku masjid gedhé dhéwé nomer lara ing provinsi Kalimantan Timur sak sampune Masjid Islamic Center Samarinda kang pernahé ana ing kalurahan Pasar Pagi, Samarinda Ilir, Samarinda, Indonésia. Masjid iki ana ing tengah-tengah Kutha Samarinda. Ciri kang paling gampang didhelok ya iku masjid iki duwé siji kubah gedhé lan pira-pira kubah cilik kang dampingan kanthi kubah gedhé kang ijo warnané lan duwé papat menara. Masjid iki ana ing pinggir Sungai Mahakam.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sak derenge masjid iku jenenge Masjid Jamik kang banjur direnovasi ing taun 1953 lan 1967. Wiwitane, masjid iki kabangun ing dhuwur lemah 25×25 mèter ing pinggir Kali Mahakam. Nanging, kanthi kemajuan Kutha Samarinda kang uga tambah pesat ndadhiake lokasi masjid pindah in Jalan Yos Sudarso kanthi amba kurang luwih 15 èwu mèter persegi.[1] Déné, yasan masjid iku ngacu marang konsèp Karajan Turki kuna. Ciri iku kathok saka wujud kubah, menara, sarta jumlah lengkungan ing dhuwur lawang lan jendela.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Jangan Ubah Masjid Raya. Kaltim Post. Diakses pada 29 Juli 2012
  2. Sejarah Masjid Raya Darussalam Samarinda, Diakses 5 Maret 2010[pranala mati]

Cithakan:Masjid ing Indonesia