Masjid Al-Muqarrabin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masjid Al-Muqarrabin yaiku masjid kang ana ing désa Labala kang dumunung ing kidul pulo Lembata, Indonésia. Masjid Al-Muqarrabin kagolong masjid kang ora akèh dipangerteni karo masarakat umum ing indonésia, amarga tumuju ing tlatahé kudu numpak perahu motor saka larantuka, Kutha krajan Kabupatèn Flores Kidul (Flotim) utawa wolong jam saka kutha kanggo lewaat lembata ing Lewoleba.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid Al-Muqarrabin kang asring uga mau labala nyimpen prasasti ing mangsa pusat karajan Lembata (Hindhu) kang dibuktikake anané prasasti nganggo huruf jawa utawa kawi kang mau ing panduduk ing saubengé karan Ata Jawa kanggo pamaréntahan, Baliyi Hingi kepala kamakmuran.Lan pérangan keamanan mau Demong Gede.Prasasti iku misuwur mau Berkah Kerama.