Masjid Raya Ganting

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Masjid Raya Ganting
Masjid Raya Ganting crop.jpg

Masjid Raya Ganting pada Agustus 2012

Wedharan dhasar
Papané Jalan Ganting Nomor 10, Kalurahan Ganting, Kacamatan Padang Timur, Kota Padang, Sumatera Barat, Indonésia
Kanggo agama Islam
Pamandhégan Wakaf
Kaca jaringan www.masjidrayagantiang.com
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Neoklasik Éropah[1]
Arah arepan Tenggara
Pandolokan watu kapisan 1805
Taun rampung 1810
Spesifikasi
Dawa 42 meter
Amba 39 meter
Menara 2

Masjid Raya Ganting (uga katulis lan dilafalake Gantiang ing basa Minangkabau) ya iku masjid kang ana ing Kalurahan Ganting, Kacamatan Padang Timur, Kota Padang, Sumatera Kilén, Indonésia. Diadhékake wiwit taun 1805, masjid iki kacathet kados masjid paling tua ing Padang lan salah sawijining kang paling tua ing Indonésia sarta sampun dadi cagar budaya.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]