Masjid Raya Ganting

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Ganting
Masjid Raya Ganting crop.jpg
Masjid Raya Ganting pada Agustus 2012
Informasi umum
LetakJalan Ganting Nomor 10, Kalurahan Ganting, Kacamatan Padang Timur, Kota Padang, Sumatera Barat, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
KepemimpinanWakaf
Situs webwww.masjidrayagantiang.com
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekturMasjid
Gaya arsitekturNeoklasik Éropah[1]
Peletakan batu pertama1805
Tahun selesai1810
Spesifikasi
Arah fasadTenggara
Panjang42 mèter
Lebar39 mèter
Menara2

Masjid Raya Ganting (uga katulis lan dilafalake Gantiang ing basa Minangkabau) ya iku masjid kang ana ing Kalurahan Ganting, Kacamatan Padang Timur, Kota Padang, Sumatera Kilén, Indonésia. Diadhékake wiwit taun 1805, masjid iki kacathet kados masjid tuwa dhéwé ing Padang lan salah siji kang tuwa dhéwé ing Indonésia sarta sampun dadi cagar budaya.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]