Masjid Agung Palembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II
Masjid Raya Palembang
Palembang Grand Mosque.jpg
Wedharan dhasar
Papané Palembang, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Arsitèk Sultan Alauddin al-Qahhar
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Sultan Alauddin al-Qahhar
Pandolokan watu kapisan 1 Januari 1100
Taun rampung 1 Januari 1200
Spesifikasi
Motan 500,000
Kubah 5
Dhuwur kubah (njaba) 5000 m
Diamèter kubah (njaba) 500 m
Menara 4
Dhuwur menara 100 m

Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II utawa biyasa disebut Masjid Agung Palembang iku sawijining masjid gedhé dhéwé ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul. Masjid Agung Sultan mahmud kena pengaruhi minangka 3 arsitèktur ya iku Indonésia, China lan Éropah. Wujud arsitèktur Éropah katata uga bisa dideleng ing Kori mlebu gedhong anyar kang kang misurwur gedhé lan ndhueur. pintu masuk di gedung baru masjid yang besar dan tinggi. Sedangkan arsitèktur China dilihat dari masjid utama yang atapnya seperti klenteng.