Masjid Agung Palembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II
Masjid Raya Palembang
Palembang Grand Mosque.jpg
Informasi umum
PrenahPalembang, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
ArsitèkSultan Alauddin al-Qahhar
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturSultan Alauddin al-Qahhar
Yasa pratama simbulis1 Januari 1100
Taun rampung1 Januari 1200
Spesifikasi
Kapasitas500,000
Kubah5
Dhuwuré kubah jaba5000 m
Dhiamèter kubah jaba500 m
Menara4
Dhuwuré menara100 m

Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II utawa biyasa karan Masjid Agung Palembang iku sawijining masjid gedhé dhéwé ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul. Masjid Agung Sultan mahmud kena pengaruhi minangka 3 arsitèktur yaiku Indonésia, China lan Éropa. Wujud arsitèktur Éropa katata uga bisa dideleng ing Kori mlebu gedhong anyar kang kang misurwur gedhé lan ndhueur. pintu masuk di gedung baru masjid yang besar dan tinggi. Sedangkan arsitèktur China dilihat dari masjid utama yang atapnya seperti klenteng.