Masjid Agung Palembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II
Masjid Raya Palembang
Palembang Grand Mosque.jpg
Informasi umum
LetakPalembang, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
ArsitekSultan Alauddin al-Qahhar
Jenis arsitekturMasjid
Gaya arsitekturSultan Alauddin al-Qahhar
Peletakan batu pertama1 Januari 1100
Tahun selesai1 Januari 1200
Spesifikasi
Kapasitas500,000
Kubah5
Tinggi kubah (luar)5000 m
Diameter kubah (luar)500 m
Menara4
Tinggi menara100 m

Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II utawa biyasa karan Masjid Agung Palembang iku sawijining masjid gedhé dhéwé ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul. Masjid Agung Sultan mahmud kena pengaruhi minangka 3 arsitèktur ya iku Indonésia, China lan Éropah. Wujud arsitèktur Éropah katata uga bisa dideleng ing Kori mlebu gedhong anyar kang kang misurwur gedhé lan ndhueur. pintu masuk di gedung baru masjid yang besar dan tinggi. Sedangkan arsitèktur China dilihat dari masjid utama yang atapnya seperti klenteng.