Masjid Raya Syekh Burhanuddin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Masjid Raya Syekh Burhanuddin
Masjid Raya Syekh Burhanuddin di Padangpariaman, Sumbar. Foto Irwin Fedriansyah.jpg

Masjid Raya Syekh Burhanuddin sebelum hancur akibat lindhu Sumatera Barat pada taun 2009

Wedharan dhasar
Papané Kacamatan Ulakan Tapakis, kabupatèn Padang Pariaman, Sumatera Barat, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Pandolokan watu kapisan 1670[1]
Spesifikasi
Motan 3.000 orang
Menara 2

Masjid Raya Syekh Burhanuddin ya iku masjid lan uga cagar budaya ing Sumatera Kilén, Indonésia. Masjid iki pernahé ana ing ini Nagari Ulakan, kacamatan Ulakan Tapakis, kabupatèn Padang Pariaman, Sumatera Barat.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid iki diadhekakè déning Burhanuddin Ulakan ing taun 1670, sak hingga dadi salah sawijining masjid tuwa dhéwé ing Indonésia.[1] Saat wiwit diyasa, wujud yasan masjid ini sangat prasaja dengan ukuran 15 x 15 mèter dan dibuat dari bahan kayu.[3]

Masjid iki kapugar kapisan ing taun 1760, amargA kondisi yasan Kang sampun mbotén layak. Masjid iki rusak amarga lindhu kang ana ing Sumatera Kilén taun 2009. Banjur diyasa manèh lan rampung ing taun 2011.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Gayo, Iwan (1985). Buku Pintar Seri Senior: Masjid Bersejarah di Indonésia. Grasindo. ISBN 979-025-294-3. 
  2. Masjid Luhur Syekh Burhanuddin Ulakan Diresmikan. Padang Today. Diaksès nalika 5 Fèbruari 2012.
  3. Zein, Abdul Baqir (1999). Masjid-Masjid Bersejarah di Indonésia. Gema Insani. ISBN 979-561-567-X. 
  4. http://www.sitinjaunews.com Masjid Raya Syekh Burhanuddin Ulakan Diresmikan. Diaksès nalika 5 Fèbruari.